Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Magas vérnyomás: új gyógyszer, új kutatási eredmények, konferencia

kategória: Gyógyszerészet, Magas vérnyomás, Szív- és érrendszeri betegségek

Új hatásmechanizmusú gyógyszert és egy friss, 22 fős kutatás eredményeit mutatják be a Magyar Hypertonia Társaság XVI. Kongresszusán Budapesten.

A több mint 800 résztvevő december 2-6. között a szív- és érrendszeri kockázat szerepével, a hipertónia és egyes társbetegségek, illetve a terhesség kapcsolatával foglalkozik.

Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Barna István, a társaság főtitkára elmondta, hogy a felnőtt lakosság 37 százaléka, tehát körülbelül 2,4 millió ember szenved magasvérnyomás-betegségben Magyarországon.


Az agyi érbetegségek 80 százalékának, a koszorúér-betegség legalább 50 százalékának háttérben ez a betegség áll.
Dr. Farkas Katalin, az ÉRV program vezetője elmondta, hogy nagyon sikeres az a szűrővizsgálati módszer, amely a boka-kar index alapján az alsó végtagi érszűkület fennállásából következtet az egész szervezet érrendszerének állapotára.
A kiszűrt embereket 5 évig követik, és jövőre még több pácienst vonnak be a vizsgálatba.

A HáziPatika.com kérdésére válaszolva dr. Kiss István, a Magyar Hypertonia Társaság elnökhelyettese elmondta, hogy egyre gyakoribb a magas vérnyomás a 18 év alattiak és fiatal felnőttek körében.
Végeztek egy kutatást, melyben 1000 egyetemistát kérdeztek ki. Kiderült, hogy 11 százalékuknak magas a vérnyomása, és ennek a 110 fiatalnak szinte kivétel nélkül hasonló betegségtől szenvednek a szülei.

Dr. Kiss István azt mondta, hogy az öröklött hajlam "kihozásában" a legfontosabb szerepet a rossz környezeti hatások játsszák.

Kéky Kira

2008.12.05 09:12:02

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Beszámoló az anti-aging világkongresszusról

Az Anti-Aging Világkongresszust a francia Riviérán, Monte Carloban rendezték. Az öregedési folyamatok késleltetése, betegségek prevenciója, a fiatalító eljárások (kozmetikai dermatológia, sebészet, stb.) legújabb vívmányai kerültek napirendre.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések