Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Magas a koleszterinszintje? Egyen csokit!

kategória: Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A csokoládé fogyasztása jelentősen csökkenti a koleszterinszintet - derítették ki az Illinois Egyetem munkatársai.

"Napi két szelet magas kakaótartalmú étcsokoládé nem csak a koleszterinszintet csökkenti, de a szisztolés vérnyomást is" - nyilatkozta Dr. John Erdman az egyetem élelmiszer- és táplálkozástudományi professzora.

A csokoládé jótékony hatását nagyrészt a hozzáadott növényi szteroloknak és a kakaóban található flavanoloknak köszönheti.

A mostani kutatásban 49 enyhén emelkedett koleszterinszinttel és vérnyomással rendelkező önkéntes vett részt. A jelentkezőket két csoportra osztották: az egyik csoport szterollal dúsított csokoládét kapott, a másik csak sima étcsokoládét. A csoportok tagjainak koleszterinszintjét, vérnyomását, testtömegét és szívműködését nyolc héten keresztül kísérték figyelemmel.

"A nyolc hét csokoládé-kezelés alatt a résztvevők koleszterinszintje jelentősen csökkent, különösen a szterollal dúsított csokoládét fogyasztók csoportjában" - nyilatkozta Dr. Erdman.

2008.04.22 16:07:06

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A szervek alkalmazkodása a fizikai aktivitáshoz

Ha fittek és üdék szeretnénk maradni, akkor ne tespedjünk otthon a fotelben, mert ahogy a régi TV-torna is sugallta: "egy kicsi mozgás mindenkinek kell". S hogy miért is? Mert fizikai, pszichés egyensúlyt biztosít, túl azon, hogy karbantartja...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések