
Magas a koleszterinszintje? Egyen csokit!
kategória: Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás
A csokoládé fogyasztása jelentősen csökkenti a koleszterinszintet - derítették ki az Illinois Egyetem munkatársai."Napi két szelet magas kakaótartalmú étcsokoládé nem csak a koleszterinszintet csökkenti, de a szisztolés vérnyomást is" - nyilatkozta Dr. John Erdman az egyetem élelmiszer- és táplálkozástudományi professzora.
A csokoládé jótékony hatását nagyrészt a hozzáadott növényi szteroloknak és a kakaóban található flavanoloknak köszönheti.
A mostani kutatásban 49 enyhén emelkedett koleszterinszinttel és vérnyomással rendelkező önkéntes vett részt. A jelentkezőket két csoportra osztották: az egyik csoport szterollal dúsított csokoládét kapott, a másik csak sima étcsokoládét. A csoportok tagjainak koleszterinszintjét, vérnyomását, testtömegét és szívműködését nyolc héten keresztül kísérték figyelemmel.
"A nyolc hét csokoládé-kezelés alatt a résztvevők koleszterinszintje jelentősen csökkent, különösen a szterollal dúsított csokoládét fogyasztók csoportjában" - nyilatkozta Dr. Erdman.
2008.04.22 16:07:06
forrás: Medipress/HáziPatika.com
Kapcsolódó hírek, érdekességek
h i r d e t é s
