Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Magas a koleszterinszintje? Egyen csokit!

kategória: Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A csokoládé fogyasztása jelentősen csökkenti a koleszterinszintet - derítették ki az Illinois Egyetem munkatársai.

"Napi két szelet magas kakaótartalmú étcsokoládé nem csak a koleszterinszintet csökkenti, de a szisztolés vérnyomást is" - nyilatkozta Dr. John Erdman az egyetem élelmiszer- és táplálkozástudományi professzora.

A csokoládé jótékony hatását nagyrészt a hozzáadott növényi szteroloknak és a kakaóban található flavanoloknak köszönheti.

A mostani kutatásban 49 enyhén emelkedett koleszterinszinttel és vérnyomással rendelkező önkéntes vett részt. A jelentkezőket két csoportra osztották: az egyik csoport szterollal dúsított csokoládét kapott, a másik csak sima étcsokoládét. A csoportok tagjainak koleszterinszintjét, vérnyomását, testtömegét és szívműködését nyolc héten keresztül kísérték figyelemmel.

"A nyolc hét csokoládé-kezelés alatt a résztvevők koleszterinszintje jelentősen csökkent, különösen a szterollal dúsított csokoládét fogyasztók csoportjában" - nyilatkozta Dr. Erdman.

2008.04.22 16:07:06

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Lelki béke, testi egészség

El tudja képzelni magáról, hogy lótuszülésbe helyezkedik a földön egy párnán, behunyja a szemét, a légzése lelassul, és tisztán és elnyújtva ismétli az "Om" szótagot? Ha olyan tisztelettel tekint a testére, mint a lélek templomára, akkor kezdheti is.

tovább

Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.


Szponzorált hirdetések