Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Madárinfluenza: két újabb halálos áldozat

kategória: Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Nátha-influenza

Két indonéz gyermek a madárinfluenza miatt halt meg a múlt héten, közölte az ország egészségügyi minisztériuma hétfőn. Ezzel 107-re nőtt a bizonyítottan madárinfluenza miatti halálesetek száma az országban, melyet a világon leginkább súlyt a halálos vírus.

A gyermekek - egy 15 éves fiú és egy 12 éves lány - mintáiból kimutatták a vírust, áll a minisztérium honlapján. A fiú múlt héten egy nyugat-jávai madárinfluenzára specializálódott kórházban halt meg érkezését követően azonnal, míg a Dzsakarta külvárosából származó lány egy nappal március 27-ei felvételét követően vesztette életét.

Idén már 13-an estek a madárinfluenza áldozatául Indonéziában, 11-en közülük Dzsakartában és környékén. A minisztérium honlapján az is olvasható, hogy egy egyéves, Nyugat-Szumátrában fekvő kislányt szintén madárinfluenzával kezelnek a tesztek alapján. A kislányt március 24-én szállították madárinfluenzára szakosodott intézménybe, mivel magas láza, és egyéb, a betegségre jellemző tünetei voltak.

Az indonéz hatóságok két pozitív teszteredmény után mondják ki a madárinfluenza diagnózisát. A világon Indonéziában haltak meg eddig legtöbben (már 107-en) a madárinfluenza miatt. A szakértők attól tartanak, hogy a rendszerint szárnyasokról emberre terjedő vírus olyan mutáción esik át, mely lehetővé teszi a közvetlen emberről emberre való terjedést, ami világszerte halálos járványt eredményezhet.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.04.02 09:20:27

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt vásárol! A sokáig szállított vagy tárolt, de látszólag friss, egzotikus gyümölcsök vitamintartalma sokszor kisebb, mint a mélyhűtött hazainak.


Szponzorált hirdetések