Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

MASZÍV - vagyis újra ingyenes koleszterinszint-mérés

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

Ingyenes koleszterinszint-mérést szervez a Magyar Szív Egyesület április 18-20 között a Syma csarnokban, Budapesten.

A Magyar Szív Egyesület azért rendez újabb koleszterinszűrő akciókat, mert még mindig nagyon sok embernek magas a vérzsírszintje, tehát hiperlipidémiás. A program lehetőséget ad arra is, hogy átadják a lakosságnak a koleszterinnel kapcsolatos információkat.

A koleszterin bizonyos mennyiségben elengedhetetlenül fontos vegyület szervezetünk számára. A vér emelkedett koleszterinszintje azonban káros élettani hatásai miatt, súlyos betegségek kialakulásáért tehető felelőssé.

A szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásában számos tényező játszhat közre, amelyek egy része nem befolyásolható, ilyen többek között a családi halmozódás, a nemi különbségek és az életkor, azonban léteznek befolyásolható kockázati tényezők is.

Azonban az életmód-változtatás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a mozgás, a dohányzásról való leszokás segíthet az egészségünkért vívott koleszterincsatában.
Segítséget nyújt a koleszterinszint csökkentésében a növényi szterinek fogyasztása is. A növényi szterinek koleszterincsökkentő mechanizmusa még nem minden elemében ismert, leglényegesebb eleme, hogy gátolja a bélben a koleszterin egy részének a felszívódását.
Az európai, úgynevezett nyugati étrendben napi 150 mg növényi szterint fogyasztanak el, Japánban és Mexikóban 400 mg-ot, miközben 2-3000 grammra lenne szükség. A növényi szterinek fogyasztásával a vér koleszterinszintje egyértelműen csökken, miközben nem történik fokozott zsír-és energia-bevitel. A kiegyensúlyozott étrend fontos szerepet játszhat a koleszterinszint-csökkentésében, így a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

2008.04.17 16:50:33

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések