Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Luca-napi pálinkaünnep retro fesztivállal Nyíregyházán

kategória: Programajánló

Luca-napi pálinkaünnepet tartanak retro fesztivállal egybekötve december 9-én Nyíregyházán. Hungarikumnak számító gyümölcspárlatokat szolgálnak fel, a zenei programban pedig az elmúlt három évtized magyar leghíresebb tánczenekarai és énekesei lépnek közönség elé.

A Bujtosi Szabadidő csarnoknál ezúttal is felépítik a "pálinkafalut", amelyet a térség tíz legnevesebb pálinkafőző cége népesít majd be. A vendégeknek a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai fogják ajánlani a különböző gyümölcspárlatokat, és adnak tanácsokat a kulturált pálinkafogyasztáshoz.

A kínálatban természetesen ott lesz a megye három eredetvédett röviditala, a szabolcsi alma-, a szatmári szilva- és az újfehértói fürtösmeggy-pálinka is. Az őszi főzés során készült új pálinkákat ugyancsak meg lehet majd kóstolni, hiszen szinte minden gyümölcs párlata asztalra kerül a birstől a piros ribizliig.

A pálinkafalut december 9-én, péntek este 18 órakor nyitják meg, és a kóstolás után ki-ki kedvére szórakozhat majd a nyíregyházi sportcsarnokban a retro fesztiválon. A hajnal két óráig tervezett műsort a Delta Buli zenekar kezdi, majd a Happy Gang követi, amely 15 év után tér vissza a színpadra. Fellép teljes létszámmal az Apostol együttes is, amely koncertsorozat-programjával szórakoztatja a könnyűzene kedvelőit. Ugyancsak ott lesz a fellépők között Szikora Robi az R-GO Gidákkal. Őket a Kerozin Együttes követi, amely utoljára lép fel tagjaival. A nyíregyházi éjszakát a Neoton koncertje zárja: a hajdani világhírnévnek is örvendő együttes másfél órás produkcióval kívánja felejthetetlenné tenni a pálinkás retro fesztivált a helyi sportcsarnokban.

2011.12.05 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Korkontroll: a megújulás képessége

  "Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk" - fogalmazott Prof. M. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke. A Kor-Kontroll segíthet szebbé, jobbá tenni az életünk második felét is.

  tovább

  Tippek:

  Nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt vásárol! A sokáig szállított vagy tárolt, de látszólag friss, egzotikus gyümölcsök vitamintartalma sokszor kisebb, mint a mélyhűtött hazainak.


  Szponzorált hirdetések