Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lovagi várjátékok Patcán

kategória: Programajánló

Országos Lovagrendi Találkozót és kétnapos várjátékokat tartanak Patcán; a szórakoztató, történelmi ismeretekkel gazdagító rendezvényre az ország 13 tájegységéről 160 lovag érkezik a hét végére a félszáz lelkes, kis somogyi településre Kaposvár közelében.

A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a szombat esti, illetve vasárnap délutáni várostromot kíséri, de egész napra kínálnak érdekességeket. A korhű ruházatban és fegyverzetben harcoló lovagok pontosan kidolgozott koreográfia szerinti bemutatója mellett Kassai Lajos világhírű lovas íjász és csapata is tart bemutatót.

A résztvevők már pénteken megérkeznek és este kedvcsinálóként fegyverbemutatót is tartanak Kaposvár belvárosában. Szombaton és vasárnap a Katica tanyán egész napos programokkal várják mindazokat, akik szeretnék megismerni egy középkori vár mindennapjait. A résztvevők láthatnak lőfegyver-bemutatót, megismerhetik a lovagkor táncait, de biztonságos körülmények között kipróbálhatják a kardozást és az íjazást is.

2011.06.16 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Tippek:

  Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


  Szponzorált hirdetések