Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lovagi várjátékok Patcán

kategória: Programajánló

Országos Lovagrendi Találkozót és kétnapos várjátékokat tartanak Patcán; a szórakoztató, történelmi ismeretekkel gazdagító rendezvényre az ország 13 tájegységéről 160 lovag érkezik a hét végére a félszáz lelkes, kis somogyi településre Kaposvár közelében.

A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a szombat esti, illetve vasárnap délutáni várostromot kíséri, de egész napra kínálnak érdekességeket. A korhű ruházatban és fegyverzetben harcoló lovagok pontosan kidolgozott koreográfia szerinti bemutatója mellett Kassai Lajos világhírű lovas íjász és csapata is tart bemutatót.

A résztvevők már pénteken megérkeznek és este kedvcsinálóként fegyverbemutatót is tartanak Kaposvár belvárosában. Szombaton és vasárnap a Katica tanyán egész napos programokkal várják mindazokat, akik szeretnék megismerni egy középkori vár mindennapjait. A résztvevők láthatnak lőfegyver-bemutatót, megismerhetik a lovagkor táncait, de biztonságos körülmények között kipróbálhatják a kardozást és az íjazást is.

2011.06.16 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Így öregedjünk tudatosan!

  Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

  tovább

  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább


  Szponzorált hirdetések