Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lovagi várjátékok Patcán

kategória: Programajánló

Országos Lovagrendi Találkozót és kétnapos várjátékokat tartanak Patcán; a szórakoztató, történelmi ismeretekkel gazdagító rendezvényre az ország 13 tájegységéről 160 lovag érkezik a hét végére a félszáz lelkes, kis somogyi településre Kaposvár közelében.

A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a szombat esti, illetve vasárnap délutáni várostromot kíséri, de egész napra kínálnak érdekességeket. A korhű ruházatban és fegyverzetben harcoló lovagok pontosan kidolgozott koreográfia szerinti bemutatója mellett Kassai Lajos világhírű lovas íjász és csapata is tart bemutatót.

A résztvevők már pénteken megérkeznek és este kedvcsinálóként fegyverbemutatót is tartanak Kaposvár belvárosában. Szombaton és vasárnap a Katica tanyán egész napos programokkal várják mindazokat, akik szeretnék megismerni egy középkori vár mindennapjait. A résztvevők láthatnak lőfegyver-bemutatót, megismerhetik a lovagkor táncait, de biztonságos körülmények között kipróbálhatják a kardozást és az íjazást is.

2011.06.16 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Aranyér

  Aranyér: az idősek betegsége?

  Az aranyér civilizációs betegség, amely a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás következménye. Az ötven felettieket ráadásul fokozottan érinti: minden második ember érintett.

  tovább

  Tippek:

  A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.


  Szponzorált hirdetések