Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hanghullámokkal segítenek az impotencián

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Öregedés

A Journal of Sexual Medicine című szaklapban megjelent friss tanulmány szerint a péniszre mért apró lökéshullámok hatékony segítséget nyújthatnak az erekciós gondokkal küzdők számára, akiknél a gyógyszeres kezelések eredménytelennek mutatkoztak.A lökéshullám-terápia során hanghullámokat alkalmaznak a szakemberek, melyek segítségével például képesek szétrombolni a veseköveket. Ám a mostani tanulmányban szereplő hullámok ezeknél kisebb intenzitásúak, melyek arra szolgálnak, hogy javítsák a véráramlást a szív irányába, és ez által tágítsák a véredényeket. Épp ez utóbbi tény miatt vélik úgy a kutatók, hogy a terápia jól alkalmazható lenne az erekciós gondokkal küzdők számára.

A vizsgálat során huszonkilenc, átlagosan 61 éves férfit figyeltek meg, akiknek mind komoly erekciós problémáik voltak, és semmilyen gyógyszer nem bizonyult hatékonynak náluk. A résztvevők kilenc héten keresztül összesen 12 kezelésen estek át, ezek mindegyike 300, három percen át zajló lökéshullámból állt, melyeket a pénisz öt különböző pontjára irányoztak. A kilenchetes terápia első három hetében heti két kezelést ejtettek meg, a következő három hét során nem volt kezelés, majd az utolsó három héten szintén heti két kezelés következett.

Két hónappal a teljes terápia után valamennyi résztvevő jelentős javulást tapasztalt a szexuális teljesítőképessége terén, sőt nyolcan teljes gyógyulásról számoltak be. Noha a tanulmány és a benne leírt kezelés eredményei igen imponálóak, kétségtelen tény, hogy igen kevés résztvevőt vontak be a vizsgálatba, így további elemzések szükségesek ahhoz, hogy a fenti módszer hatékonysága egyértelműen bebizonyítható legyen.

2011.11.15 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

13 jó tanács visszérbetegeknek

Ha szedünk is vénát erősítő készítményeket visszeres panaszainkra, az önmagában sosem elég, hiszen életmódváltás nélkül a legjobb tabletta sem tehet csodákat. Mire kell mégis ügyelnünk a mindennapokban? Tippek azoknak, akik visszérrel élnek.

tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések