Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Liszt-év - Ötvösművészeti biennále a Klebelsberg Kultúrkúriában

kategória: Programajánló

A Liszt-év jegyében rendezték meg idén ötven magyar ötvösművész részvételével a VIII. Ötvösművészeti Biennálét a fővárosi Klebelsberg Kultúrkúriában. Az október 24-ig megtekinthető tárlatot Fekete György belsőépítész professzor, a Magyar Művészeti Akadémia ügyvezető elnöke nyitotta meg. Liszt Ferenc 200. születésnapja kapcsán az ötvösök úgy döntöttek, összekapcsolják a zenét és a fémet, így született érem, ékszer, kisplasztika Liszthez kötődően - mondta Katona Katalin ötvösművész, az egyik kiállító.

A hivatásos ötvösök országos bemutatkozását kétévente rendezik meg, a Kultúrkúrián ez a harmadik biennále. A tárlaton ifjabb Szlávics László fémből hegesztett Liszt-portréja fogadja a látogatót; a tárlókban vannak klasszikus ékszerek, medálok, lábperecek, gyűrűk, az egyiken piciny zongora látható, a zománc kitűző szürke felhőt ábrázol. Nemesi Attila egy szép fogantyús dobozt alkotott A karmester pálcája címmel, a terem felett Jajesnica Róbert színes fémlemezekből készített üstököse "húz el". Kelyhek, dobozok, falitükrök, tálak, lámpák és egyéb használati tárgyak gazdagítják a látnivalót.

2011.10.02 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  "Hoztam egy kis leveskét" - avagy hozzátartozók a kórházban

  Ha valakink kórházba kerül, természetesen mindent megtennénk, hogy mihamarabb felgyógyuljon. Látogatjuk, etetjük-itatjuk, szórakoztatni igyekszünk. De vajon mivel teszünk jót, és mi az, ami zavarhatja őt? Hogyan tudjuk valóban segíteni betegeünket?

  tovább

  Praktikák:

  Gyógynövénytár

  Gyógynövénytár
  tovább


  Szponzorált hirdetések