Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Levendulahetek Pannonhalmán

kategória: Alternatív medicina, Programajánló

A levendula virágzásának és részben aratásának idejével esik egybe a Pannonhalmi Levendulahetek július 13-áig tartó rendezvénysorozata a Pannonhalmi Főapátságban június 22. és. között.

Ha a természet gyógyító erejét szolgálatunkba tudjuk állítani, az harmóniát, biztonságot, áttételes formában gyógyítást jelent valamennyiünk számára. Ezt szeretné a bencés közösség a monostor gyógynövénykertjét felkereső látogatóknak felajánlani - hangoztatta Várszegi Asztrik főapát a megnyitón. A szerzetesközösség napjainkban folytatja a gyógynövényekhez kapcsolódó tevékenységet, amelynek évszázados hagyományai vannak a bencés rendben. A hajdan volt szerzetes-tudósok lejegyzett ismeretei, receptúrái alapján, ám a mai kor technológiai színvonalán készülnek a gyógynövényalapú termékek, köztük a levendulaolaj, a szappan, a kézkrém és a levendulatea.

A gyógynövényházban teázót rendeztek be, ahol a vendégek megkóstolhatják az ősi receptek alapján készített teákat, a levendulahetek idején pedig a különféle levendulaitalokat is. A levendulaprogram során a Pannonhalmát felkereső vendégek megismerkedhetnek az illatos növény termesztésével, áttekintést kaphatnak a levendulaolaj készítés mikéntjéről is a lepárló műhelyben. Az ültetvénybemutatók naponta fél 2-kor kezdődnek.

2012.06.27 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Intimtorna

A tornaórák rendszeres látogatása, a mell és a popsi feszesítése, a has edzése mind nőies énképünket szilárdítja, azonban nem szabad elfeledkeznünk arról az izomcsoportról, amelynek erősítése szintén önbizalmunkat építi.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések