Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Létezhet örökké tartó szerelem

kategória: Pszichológia, Szexológia

Friss kutatások szerint igenis létezik sírig tartó szerelem, és nem igaz a berögzült nézet, miszerint a szerelem idővel szükségszerűen elhalványul.

A New York-i Stony Brook Egyetem kutatói arra derítettek fényt, hogy több évtizednyi házassággal a hátuk mögött is ugyanolyan szerelmes lehet egy pár, mint találkozásuk pillanatában. A kísérlet során a kapcsolatok korai és késői szakaszában készítettek felvételeket különböző párok agyáról. "A pároknak mutattak egy képet a társukról, ami közben - mind a friss, mind a már hosszú ideje tartó kapcsolatok esetében - az agy jutalomközpontjában lehetett érzékelni a hatást. Mi mást jelenthet mindez, minthogy az életfogytig tartó szerelem nem csak a tündérmesében létezik? Mindkét szakaszban ugyanazt a reakciót láttuk az agyban, ami nagyszerű hír!" - örvendezett dr. Jennifer Hartstein pszichológus, az Early Show című műsor munkatársa. "A felvétel jól megmutatta, kinél milyen szoros a ragaszkodás, a kötődés a másikhoz. A szerelem sokkal tovább tarthat, mint eddig hittük" - tette hozzá Hartstein.

Jeff Glore, az Early Show társ-műsorvezetője beszámolt arról, hogy a tanulmányból az is kiderült, azok a párok, akik azt vallották, még mindig őrülten szerelmesek egymásba, gyakran éltek szexuális életet. "A szex sok szempontból fontos. Tudjuk, hogy testi-lelki előnyei egyaránt vannak, és ami a legfontosabb, szoros köteléket hoz létre a párok között, szenvedélyt és pozitív érzelmeket épít ki a társunk felé" - tette hozzá Hartstein, majd így folytatta: "a szexen kívül még egy nagyon fontos dolog van, ami tartóssá tesz egy párkapcsolatot: a folyamatos kommunikáció. Mindig nyitottnak kell lenni egymás felé, dolgozni kell azon, hogy mindent meg tudjunk egymással beszélni, és mindkét fél becsülje a másikat."

2011.02.11 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések