Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

500 ezer forintot ér az egészség

kategória: Alkoholizmus, Dohányzás, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Sport, sport-egészségügy , Táplálkozás

Idén is lehet pályázni az Egészség-díjra, mégpedig négy témában is, sportos életmódra váltás, dohányzásról való leszokás, áttérés az egészséges táplálkozásra, alkoholról való leszokás témakörében.

Tippünk

Segítünk, hogy elérje célját! Nézze meg NikotinStop rovatunkat, testsúly-csökkentés kiemelt témánkat, alkoholfüggőséggel foglalkozó rovatunkat!


Ezekben a kategóriákban lehet nevezni:
- egyéni,
- az oktatási intézmények (általános iskola, középiskola, főiskola, egyetem, kollégium, osztály, évfolyam) kategóriájának,
- sajtó,
- munkahelyet vagy közösség,
- gyógyító szakmai kategória.

Szakmai díjban a mások életéért és egészségéért küzdő egészségügyi dolgozók részesülhetnek, akik testi, szellemi és érzelmi erőforrásaik felhasználását igénylő, áldozatos munkájuk mellett kiemelkedőt nyújtanak az egészségmegőrzés terén is - mondta a pályázat fővédnöke, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat PR és kommunikációs igazgatója.
2009-ben

Tavaly 500 pályázat érkezett be, ebből díjaztak végül 7-et.


Nem szuperhősöket szeretnénk mutatni, hanem olyan hétköznapi embereket, akik példát mutatnak, és hatnak a környezetükben élőkre - mondta dr. Rékassy Balázs, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közkapcsolati, stratégiai és kommunikációs igazgatója.

Olvassuk a riasztó statisztikákat a halálozásokról, de mindre legyintünk, mondván: mi nem szerepelünk benne, nem fontos. De mi a garancia, hogy a következőben sem fogunk? - hívta fel a figyelmet Győrfi Pál. Egyébként a mentős szóvivő maga is határozott lépésre szánta el magát: fél éve letette a cigarettát, csökkentette a kávéfogyasztását, sportolni kezdett, tehát tudja, hogy mivel jár egy ilyen életmódváltás.

Az alkohol kategória védnökségét dr. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor utcai Kórház osztályvezető főorvosa vállalta el, aki azzal kezdte szavait, hogy 10 millió függő országa vagyunk. "Mindenki függ valamitől, vagy valakitől" - döbbentette meg a hallgatóságot. Ő maga vállalja csokoládé- és munkafüggőségét, továbbá azt sem bírja elviselni, ha nem jut ideje hetente ötször futni.
Fontos!

A pályázatokat (akár képpel és videóval dokumentálva) a www.egeszsegdij.hu honlapon lehet feltölteni, határidő: 2010. október 10. Az ünnepélyes díjátadó előreláthatóan 2010 novemberében lesz.


"Magyarországon körülbelül 800 ezer alkoholista él, szinte minden családban van olyan ember, aki az alkohol rabja. Azért vállaltam el a kategória védnökségét, mert a statisztikák szerint pillanatnyilag 13,8 liter 98 százalékos alkoholt fogyaszt el minden magyar állampolgár, beleértve a 13 éves fiamat és az 1 napos csecsemőt is, akik nyilvánvalóan egy csepp szeszt sem fogyasztanak" - hangsúlyozta Zacher Gábor a kategória fontosságát, és hozzátette, hogy elképesztő, hogy Magyarországon a szervdonorként szóba jövők 40 százalékának alkalmatlan a mája az átültetésre.
A HáziPatika.com kérdésére a toxikológus elmondta, hogy nem tart attól, hogy nem lesz pályázó, mert az emberek szégyellnének beszélni az alkoholfüggőségükről, illetve a leszokásukról.

"A Pfizer, mint a világ egyik vezető gyógyszergyártó és forgalmazó vállalata, az egészséges életmód mellett elkötelezett. Az Egészség-díj számunkra egy olyan rendkívüli lehetőség, amely által az egészséges életmód fontosságát erőteljesen hangsúlyozhatjuk, és a lehető legszélesebb kört szólíthatjuk meg. Mint gyógyszeripari vállalat az a célunk, hogy az emberek ne csak akkor forduljanak hozzánk, amikor már baj van, és gyógyszert kell szedniük, hanem az Egészség-díj kapcsán, egy jó, ötlet jó példa által, maguk is kedvet kapjanak egy kellemes, baráti társaságban folytatott rendszeres futáshoz, egy pozitív energiákkal feltöltő hétvégi testmozgáshoz" - indokolta meg a társadalmi felelősségvállalás részeként végzett munkájukat dr. Rékassy Balázs, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közkapcsolati, stratégiai és kommunikációs igazgatója.

Kéky Kira

2010.06.17 13:39:14

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések