Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lépésszámlálót mindenkinek!

kategória: Sport, sport-egészségügy

A lépésszámláló használata motiválja az időseket a mozgás napi rutinjukba való beépítését - idéz egy friss tanulmányt a Fox News. Azt találták, hogy ha lépésszámlálót adtak az idősebbeknek, azok nagyobb teljesítménnyel mozogtak, mint a nélkül. Ráadásul egy kényelmes tempójú séta éppen megfelelő fizikai aktivitás az idősebbek számára, s a lépésszámláló még nagyobb hatékonyságra is ösztönzi őket.

A kutatók 330, 65 évnél idősebb embert két csoportra osztottak. Egy részük a sétával töltött idő hosszát növelte, míg a másik, lépésszámlálót kapott csoport a lépésszám növekedésére koncentrált. Egy évvel később a lépésszámlálót kapott csoport tagjai átlagosan 50 perccel növelték a heti sétálással töltött időtartamukat, míg a másik csoport tagjainál a növelés csak 28 perc volt.

Szakértők azt javasolják, hogy naponta legalább tízezer lépést tegyen meg mindenki. Egy húszperces séta nagyjából kétezer lépés.Videó: HáziPatika.com

2012.06.11 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ha eljön az idő...

Nagy valószínűséggel mindannyian két családnak vagyunk a tagjai életünk során. Az egyik, a minket kibocsátó családunk, ahová születünk, ahol felnevelkedünk. A másik család, amit mi alakítunk, ahová utódaink, gyermekeink, unokáink születnek.

tovább

Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.


Szponzorált hirdetések