Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lekvárfőző és mézfesztivál

kategória: Programajánló

A hagyományos falusi élet szokásait bemutató programmal várja az érdeklődőket szombaton a Budapesttől mindössze 35 kilométerre fekvő, alig ötszáz lelkes település, Váckisújfalu.

A lekvárfőzésen kívül, a fazekasság, a mézeskalács és a kenyérlángos készítés fortélyaival ismerkedhetnek meg a látogatók. A napot lantosok, kobzosok, népi énekesek és táncosok előadása színesíti - mondta el Madarászné Varga Erzsébet, az idei rendezvény szervezője.

Erre a napra időzítették a községközpont átadását, valamint Lászki Erzsébet, Tóth Maya és Csollák Mihály festőművészek kamaratárlatának megnyitóját is.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akik a csoki-szökőkút élvezetein kívül olyan játékokat játszhatnak, amelyekre talán csak a legidősebb korosztály emlékszik. A rendezvény elnevezéséhez híven, a délután folyamán hirdetik ki a mézes sütemények versenyének győztesét, akinek átadják az "Aranyfakanál-díjat". A nap a balassagyarmati színjátszók nyáresti kabaréelőadásával ér véget.

2011.08.05 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Praktikák:

  Mozgássorok

  Mozgássorok
  tovább

  Tippek:

  Nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt vásárol! A sokáig szállított vagy tárolt, de látszólag friss, egzotikus gyümölcsök vitamintartalma sokszor kisebb, mint a mélyhűtött hazainak.


  Szponzorált hirdetések