Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lejárnak a régi Európai Egészségbiztosítási Kártyák

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Az idén lejár a korábban kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártyák érvényessége - hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Mivel a nyári turistaszezonban jelentős mértékben megnő az igénylések száma, Budapest Főváros Kormányhivatalának egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve a rövidebb várakozás és a gyorsabb ügyintézés érdekében lehetőséget nyújt arra, hogy már most, a lejárat előtt igényelhessék az ügyfelek az EU-kártyáik cseréjét.

A kártya cseréjét postai és elektronikus úton, valamint személyesen is kérni lehet az ügyfélszolgálatokon, amelyek pontos címe, elérhetőségei megtalálhatók az OEP honlapján. A honlapon előzetes időpontfoglalásra is van lehetőség az "időpontfoglaló" rendszer segítségével. Meghatalmazással kezdeményezni lehet az új EU-kártya igénylését más számára is. Az új EU-kártyák kiadásának viszont minden esetben feltétele a még érvényes EU-kártya egyidejű leadása.

2013.04.04 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések