Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lejárnak a régi Európai Egészségbiztosítási Kártyák

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Az idén lejár a korábban kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártyák érvényessége - hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Mivel a nyári turistaszezonban jelentős mértékben megnő az igénylések száma, Budapest Főváros Kormányhivatalának egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve a rövidebb várakozás és a gyorsabb ügyintézés érdekében lehetőséget nyújt arra, hogy már most, a lejárat előtt igényelhessék az ügyfelek az EU-kártyáik cseréjét.

A kártya cseréjét postai és elektronikus úton, valamint személyesen is kérni lehet az ügyfélszolgálatokon, amelyek pontos címe, elérhetőségei megtalálhatók az OEP honlapján. A honlapon előzetes időpontfoglalásra is van lehetőség az "időpontfoglaló" rendszer segítségével. Meghatalmazással kezdeményezni lehet az új EU-kártya igénylését más számára is. Az új EU-kártyák kiadásának viszont minden esetben feltétele a még érvényes EU-kártya egyidejű leadása.

2013.04.04 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Önnek mennyi a biológiai életkora?

Hogyan mérhetők a biológiai életkorra utaló, aktuális testi, szellemi állapotra jellemző paraméterek? Nem kell hozzá más, mint egy speciális "Bioaging" szoftver. Lássuk, miről is van szó.

tovább

Tippek:

A láb normál hőmérséklete 30 °C körül van. Hogy ezt hidegben is jobban megőrizhesse, elősegíthetjük lábfürdőkkel. A rozmaring- és levendulaolajos lábvíz fokozza a vérkeringést, és kellemes illatú!


Szponzorált hirdetések