Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lehetnénk mi is boldogok!

kategória: Alternatív medicina, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Pszichológia

A negyedik éve működő Béres Egészség Hungarikum Program legutóbb egy országos, reprezentatív kutatás során annak igyekezett utánajárni, hogyan függ össze az egészség, a boldogság és a közösség fogalma, mit kellene tenni ahhoz, hogy a depressziósnak ismert magyarok egészségesebbek, boldogabbak legyenek. A "Legyen az egészség is hungarikum!" jelszavú program kutatásainak eredményeiről és a legújabb kezdeményezésekről egy csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be a program alapítója, dr. Béres József.

A felmérést Tistyán László szociológus ismertette. Eszerint 2,6 millió azoknak a száma, akik a boldogságukhoz elengedhetetlenül fontosnak tartják ugyan az egészséget, de a kisujjukat sem mozdítják érte. Másfél millió olyan felnőtt élhet körülöttünk, aki - saját bevallása szerint - semmit, vagy csak keveset tesz a boldogságáért.
Dr. Szondy Máté pszichológus, boldogságkutató szerint ez a magatartás még a szocializmus évtizedei alatt belénk ivódott "tanult tehetetlenség" állapota. A program alapítója szerint mégis bizakodásra ad okot, hogy a magyarok már felismerték: a jó egészség a boldogság egyik legfontosabb összetevője. Egyre többen látják be azt is, hogy a közösségekhez való tartozás védi az egészséget. A kérdés az, tud-e élni a magyar társadalom azzal a lehetőséggel, hogy aktívan tegyen egészsége megőrzéséért, egy teljesebb életért, hogy az individualista értékrend helyett közösségi felé forduljon. "Emeljük fel a fejünket a depresszióból" - biztat mindenkit aktív egészségőrzésre, boldogságkeresésre dr. Béres József. Ezúttal a fiatalokhoz fordul: 2010-ben a Béres Egészség Hungarikum Program meghirdette a 14-25 éveseknek szóló Egészségőr pályázatát.
A részletes pályázati kiírás már elérhető a www.beh.hu oldalon.

Kiss Éva

2010.03.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések