Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Légylárvákból antibiotikum!

kategória: Fertőző betegségek, Gyógyszerészet

Brit kutatóknak sikerült kifejleszteniük egy új antibiotikumot, amelynek segítségével hamarosan sikerrel vehetik fel a harcot bizonyos baktériumok, elsősorban a meticilin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) bizonyos törzsei ellen.

A walesi Swansea Egyetem kutatói a selymes döglégy lárváinak kivonatából állították elő seraticin névre keresztelt gyógyszerüket. A tudósok remélik, a szer hamarosan a piacra kerülhet injekció, tabletta és kenőcs formájában is.

A kutatás vezetője, Norman Ratcliffe professzor szerint a sorozatgyártásig azonban még rengeteg a tennivaló. "Jelenleg közel 20 adag lárvára van szükségünk egyetlen csepp Seraticin előállításához - nyilatkozta Ratcliffe professzor - Először tehát rá kell jönnünk, miként gyárthatnánk a szert ipari méretekben is."

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.08.11 09:56:31

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések