Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Támadnak a csokinyulak

kategória: Táplálkozás

Nyakunkon a húsvét és vele az édességek inváziója. Magyarországon a gyártók körülbelül 820 tonna csokinyúllal és -tojással készülnek az ünnepre. Az orvosok, dietetikusok és más kondiguruk pedig egytől-egyig egyetértenek abban, hogy jobb, ha a gyermekek bizonyos irányelvek követése mellett részesülnek a jóban.

Ennek pedig több trükkje is lehet. Csökkenthető a húsvéti édességek mennyisége úgy is, hogy zsírkrétát, kifestőkönyvet, más színes és nem ennivaló ajándékot is hoz a nyuszi. Az édességeket be is lehet osztani, hogy a gyermekek ne egy ültő helyükben falják fel mindet, hanem bizonyos időközönként egyenek meg egyet-egyet.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy egyes édességek egészségesebbek, mint mások. A keserűcsokoládé vagy a keserűcsokoládéba mártott gyümölcs például a legegészségesebb ínyencség.

Némi találékonysággal a nagyszülők egy kis edzést is csempészhetnek a húsvéti tojáskeresésbe, hogy az elfogyasztott édességeket rögtön le is mozogják az unokák. A tojáskeresés előtt például különféle versenyeket, például nyusziugrást, rákmászást, békaugrást is be lehet iktatni. A testmozgást pedig természetesen édességgel, játékokkal jutalmazhatjuk.

2011.04.22 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések