Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lech Walesát kiengedték a kórházból

kategória: Diabétesz, Szív- és érrendszeri betegségek

Kiengedték a kórházból a Nobel-békedíjas Lech Walesa volt lengyel államfőt, a Szolidaritás szakszervezet alapítóját és első elnökét. Három hete magas lázzal és gyomorpanaszokkal került a gdanski egyetemi klinikai központba. A vizsgálatok megállapították, hogy féloldali tüdőgyulladása van.

A kórházból kilépve a volt lengyel elnök nem akart hosszasabban beszélgetni a rá várakozó újságírókkal. Annyit mondott csak, hogy még lábadoznia kell, és munkájához várhatóan egy hónap múlva tér csak vissza. A szemmel láthatólag kissé meggyengült és lefogyott Walesát a kormányőrség két tagja kísérte.

A 67 éves volt államfő többször is volt már kórházban szívproblémák miatt. Magas vérnyomásban, szívkoszorúér-betegségben és 2-es típusú cukorbetegségben is szenved. Három évvel ezelőtt egy houstoni (Egyesült Államok) klinikán bypass-műtétet hajtottak végre rajta, és szívritmus-szabályozót is kapott. Akkor orvosai úgy nyilatkoztak, hogy a műtétnek köszönhetően nem lesz szüksége szívátültetésre.

2011.06.30 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Mi is az a koleszterin?

A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái. Közéjük tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. Hogyan válhatnak hát ezek az alapvető építőelemek szervezetünk egészségének ellenségeivé?

tovább


Szponzorált hirdetések