Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Látók a nem látókért

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Szemészet

Az Ofotért adománygyűjtő gömbök elhelyezésével segíti a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét. A gömbök az Ofotért két üzletében kapnak helyet 2008. augusztus 1-től.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 19 ezer tagjával hazánk egyik legnagyobb civil szervezete. Tevékenységeinek sikeres folytatásához - például az ország egyetlen Braille-nyomdájának és hangos könyvtárának fenntartásához - várja a céljaival egyetértő emberek segítségét. A szövetség, mely idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját, kiemelten közhasznú szervezetként működik, az adományok felhasználásáról folyamatosan beszámol.

Az Ofotért a Szövetséggel együttműködése a látás megőrzésének fontosságára hívja fel a figyelmet, összhangban az Ofotért által idén elindított "Fókuszban a látás" egészségügyi ismeretterjesztő program célkitűzéseivel.

Ugyanakkor az adománygyűjtő gömbök kihelyezésével kifejezésre juttatja azt is, hogy bár sok embertársunk sikeresen megtanul látás nélkül élni, rászorulnak támogatásunkra. Néha ez a támogatás nem több egy apró szívességnél, például az úton való átkelésben nyújtott segítségnél, máskor adományainkkal járulunk hozzá a látássérültek életkörülményeinek javításához.

A vezető vaksági okok között első négy helyezett, sorrendben az időskori macula degeneráció, a cukorbetegség szemészeti szövődményei, a rövidlátóság és a zöld hályog. Ezek megelőzése csak rendszeres szűréssel lehetséges, hiszen a látás romlása fokozatos, így gyakran csak túl későn vesszük észre a bajt.


Az adománygyűjtő gömbök pontos helye:
Budapest, V. kerület, Bajcsy Zs. út 16.
Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 60.

2008.08.04 16:57:30

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések