Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Láthatatlan nők negyven fölött

kategória: Öregedés

Sokak szerint az élet negyvenéves kor után kezdődik - ám úgy tűnik, a nőknek mindössze hat évük marad arra, hogy mindezt kiélvezzék. Átlagosan 46 éves korukban kezdik ugyanis úgy érezni, hogy a férfiak már nem veszik észre őket: nem nyitják ki előttük az ajtót, nem adják át nekik a helyüket a buszon. A problémát súlyosbítja, hogy ilyentájt jelennek meg az első ősz hajszálak és pluszkilók is.

A kutatók szerint negyvenes évei közepén sok nő tart attól, hogy nézetei és a világról alkotott elképzelései nem korszerűek többé. Ráadásul úgy érzik, hogy életük párját sokkal kevésbé veszi igénybe az öregedés. Az ötvenesek arról panaszkodnak, hogy már soha nem kapnak elismerő pillantásokat és bókokat az ellenkező nem tagjaitól. Szerencsére azonban a folyamat itt megáll, és hatvanas éveikre visszatér az önbizalmuk.

Gareth Steer, a kétezer fős kutatás lebonyolítója így kommentálta az eredményeket: "A nők ma jobban néznek ki, és tovább élnek, mint valaha. Ennek ellenére egyfajta hullámvölgybe kerülnek negyven-ötvenéves korukra. Tipikus példa, hogy ekkortól van szükségük szemüvegre az olvasáshoz, ez pedig folyamatosan a múló időre emlékezteti őket."

A rossz érzések az olyan hírességeket sem kímélik, mint Courtney Cox vagy Sandra Bullock. Sok anyának okoz problémát, hogy gyermekei felnőnek, ők pedig akaratlanul is fiatal lányukhoz kezdik hasonlítani magukat. A kérdőívet kitöltők fele vallotta be, hogy bánja, amiért annak idején nem értékelte jobban a fiatalságát.

2011.07.19 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések