Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Lábszárfekélyt gyógyító bőrspray

kategória: Bőrgyógyászat

Egy-egy réteg bőrsejttel vonja be a sebet az a spray, amellyel amerikai és kanadai kutatók jó eredményt értek el lábszárfekélyek gyógyításában. A The Lancet című brit orvosi folyóiratban ismertetett tanulmányba 228 embert vontak be, akik mindegyikének nyílt, hónapok óta fennálló lábszárfekélye volt. A klinikai próba eredménye szerint a bőrspray segítségével nagyobb eséllyel és gyorsabban gyógyultak a sebek.

A lábszárfekélyeket nehéz kezelni, a leggyakrabban alkalmazott kompressziós kötésekkel hat hónap leforgása alatt is csak 70 százalékuk gyógyul. A tesztben alkalmazott spray adományozott bőrsejteket tartalmazott, valamint véralvadási fehérjéket. A legjobb eredményt azoknál érték el, akiknek fekélyét kéthetente fújták be a bőrsprayvel.

A sebek mérete már az első kezelés után csökkenni kezdett, és három hónap elteltével a páciensek 70 százaléka gyógyult volt. Ugyanakorra a más kezelésben részesülteknek csak 46 százaléka gyógyult meg - idézte a tanulmányt a BBC hírportálja.

2012.08.09 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések