Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kutyával az allergia ellen

kategória: Allergia, Asztma, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy

A kutyás háztartásokban felnövekedett gyerekek ellenállóbbak a pollenekkel és más légúti allergiát okozó anyagokkal szemben - derítették ki müncheni Heimholtz Központ Epidemiológiai Intézetének munkatársai.

Kiderült, hogy a kutyák megerősítik a gyerekek immunrendszerét, így azok kevésbé lesznek asztmásak vagy allergiásak, nem érinti őket olyan gyakran orrnyálkahártya gyulladás és ekcéma.

Joachim Heinrich több mint 3000 gyereket vizsgált születésüktől hat éves korukig.

Heinrich szerint a kutya révén korán találkoznak bizonyos kórokozókkal, ami elősegíti az immunrendszer fejlődését. Éppen ezért a szervezet védekező rendszere nem kezd túlműködésbe, amikor hirtelen poratkákkal, pollennel és más allergiát okozó anyagokkal találkozik. Furcsa módon azonban a gyerekek antitestjeiben végbement előnyös változás a tüneteken nem segített. A kutyás gyerekek ugyanúgy válhatnak asztmássá, mint háziállat nélkül élő kortársaik.

"Nem teljesen világos, hogy miért van ez így" - mondta Heinrich az AFP-nek, hozzátéve hogy az immunrendszer fejlettsége talán az élet későbbi fázisában jelent majd nagyobb előnyt. A kutatás tovább folytatódik, a következő összefoglaló elemzés a gyerekek 10 éves korában várható.

További vizsgálatokra van szükség annak megértése végett, hogy miként erősítik az immunrendszert a kutyák, mielőtt azt a tanácsot adhatnánk, hogy vegyen mindenki egy házőrzőt a gyereknek - mondta Heinrich.
Copyright AFP, [2008] / Translation Medipress

2008.04.30 15:45:21

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kisimult arccal

A "csodaszerek", a kozmetikumok, a masszírozás, a barátnők jótanácsai, a szépségvitaminok, csak ideig-óráig oldják meg a bőr kisimulását, de ha a tükörből már tényleg nem az néz vissza, akit szeretnénk, döntenünk kell a következő lépésről.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések