Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kutyát, macskát lehet "kölcsönözni" karácsonyra

kategória: Gondolta volna?, Pszichológia

Barátságos menhelyi kutyákat és macskákat juttat el december folyamán a Rex Kutyaotthon Alapítvány azokhoz, akik az ünnepeket szívesen töltenék el "szeretetéhes" négylábú társaságában. A budapesti alapítvány, amely Magyarország egyik legismertebb állatvédő szervezete, gondoskodik az ünnepekre befogadott állatok ellátásáról és szállításáról is.

A kezdeményezés célja, hogy a szeretet ünnepén menhelyi állatok segítségével örömet csempésszenek magányos emberek életébe. Az akcióval egyúttal szeretnének lehetőséget adni a menhelyre került felnőtt kutyáknak és macskáknak, hogy legalább a szeretet ünnepén otthonra leljenek. A tapasztalatok szerint a felnőtt állatoknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra, holott többnyire jól szocializáltak, sőt sokan közülük kiképzésben is részesültek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan meghirdetett Négylábú szeretetfutár akció keretében több tucat kutyát és macskát terveznek kihelyezni ideiglenes befogadókhoz. A pótgazdiknak csupán szeretetről kell gondoskodniuk, mert az alapítvány vállalja a kihelyezett állatok teljes ellátását, sőt - igény esetén - a szállításról is gondoskodik, de a tapasztalatok szerint az esetek felében a visszaút már elmarad.

Az idén 20 esztendős Rex Alapítvány az elmúlt két évtizedben - saját adatai szerint - több mint 15 ezer állatot mentett meg, közel 10 ezernek talált szerető gazdát, és diákok generációival ismertette meg a felelős állattartás alapjait. Az alapítvány munkatársai e-mailben gazdikereso@rex.hu, telefonon (230-4080, 435-0533) vagy személyesen (az újpesti Állatszigeten) várják a karácsonyi pótgazdik jelentkezését.

2012.12.12 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések