Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kutyahűséget karácsonyra

kategória: Öregedés, Programajánló

Négylábú "szeretetfutárok" segítenek boldogabbá tenni a magányos emberek karácsonyát. Tavalyi kezdeményezéséhez hasonlóan a Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsonyi ünnepek alkalmából ismét egyedülálló akcióval kedveskedik a magányos állatbarátoknak. December közepétől a gazdira váró, kedves és nyugodt menhelyi kutyákat és macskákat a szervezet munkatársai eljuttatják a befogadást vállalókhoz, emellett az ünnepek idejére a befogadott állatok élelmezéséről is gondoskodnak.

"Tapasztalataink szerint a menhelyre került idősebb kutyáknak és macskáknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra annak ellenére, hogy jól szocializáltak, sőt esetenként alapfokú kiképzésben is részesültek. Mi most ezeknek az idősebb állatoknak szeretnénk elsődlegesen esélyt adni arra, hogy megtalálják új otthonukat" - mondta el Király Péter, a kutyaotthon alapítója.

Az alapítványtól 2011-ben több mint 250 kutyát, csaknem 90 macskát és 8 tengerimalacot fogadtak örökbe. Az Állatszigeten jelenleg 109 kutya, az októberben felavatott macskaházban pedig 21 cica várja leendő gazdáját. A Négylábú szeretetfutárok elnevezésű kezdeményezés azzal a nem titkolt szándékkal indult útjára, hogy az állatok ne csak az ünnepek idejére, hanem egy életre otthonra találjanak.

2011.12.17 00:02:00

forrás: 50plusz


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések