Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Krónikus székrekedés is közrejátszhatott Elvis halálában

kategória: Celeb, Gyomor- és bélproblémák

Elvis Presley orvosa, dr. George Nichopoulos, aki 12 éven keresztül kezelte a legendás énekest, egy most megjelent könyvben azt állítja, hogy nem gyógyszerfüggőség, illetve az ebből származó szívritmuszavar okozta Presley halálát, hanem krónikus székrekedés.


"Nem is gondoltuk, hogy ennyire rossz állapotban vannak a belei, azt hittük, hogy a székrekedése csak a gyógyszerek mellékhatásai miatt alakult ki" - mondta dr Nichopoulos. "Csak a boncolásnál derült ki, hogy Elvis vastagbele a normális méret többszörösére dagadt a felhalmozódott salakanyagoktól. Emiatt hízott meg olyan hirtelen, és emiatt szedett olyan sok gyógyszert, amelyek persze csak tovább rontottak az állapotán. Meg vagyok győződve arról, hogy valójában ez okozta a halálát."

Elvis orvosa azt is elmondta, hogy az énekes nagyon szenvedett a székrekedéstől, kínosnak tartotta a problémát, és éppen ezért nem is nagyon volt hajlandó tenni ellene. "Többször is megkérdeztem tőle, nem akar-e műtétet, de nem volt hajlandó kés alá feküdni. Úgy érezte, hogy ez a gyengeség jele lenne, és ő olyan személyiség volt, aki szeretett mindent kézben tartani" - mondta dr. Nichopoulos.

Presley 1977-ben, 42 évesen hunyt el. A boncolási jegyzőkönyv szerint a halálát szívelégtelenség okozta, ám később kiderült, hogy a Király szervezetében 14 különböző gyógyszert találtak, így az sem kizárható, hogy túladagolás miatt halt meg.

Huták Judit

2010.05.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A bogyók száma korral nő?

A krónikus betegségek fő céltáblája az idősebb nemzedék. A helyes gyógyszerszedési gyakorlat - leegyszerűsítve: miből mikor mennyit és hogyan? - megismerése a mellékhatások számát csökkenti, és emellett pénztárcakímélő megoldás.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések