Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Kövér vagyok. Mit ehetek karácsonykor?"

kategória: Elhízás, Táplálkozás

A túlsúlyos embereknek nehézségeik támadhatnak az ünnepek alatt: a Duke egyetem egyik szakértője szerint nehezebb lehet kordában tartaniuk étkezési szokásaikat.

Martin Binks, a Duke Fogyókúrás és Fitness Központjának magatartás-egészségügyi igazgatója szerint az emberek csak addig öntudatosak ruházatukkal és ételükkel kapcsolatban, ameddig nem bírálnak minden morzsát, ami a szájukba kerül. "Az egyik népszerű félreértés az, hogy az elhízásért az emberek maguk felelősek, a másik pedig az, hogy alig várják az ünnepeket, hogy többet ehessenek" - mondta el Binks.

Ezzel szemben a túlsúlyosak gyakran szoronganak az ünnepek előtt, hogy nem lesz elég akaraterejük, hogy ellenálljanak a csábításoknak. Van, aki kerüli a társaságot, esetleg bizonyos ételeket, éppen emiatt.

Binks tanácsai, hogyan ünnepelhetnek a túlsúlyosak bűntudat nélkül:

- Koncentráljanak az ünnep szellemére, ne a terített asztalra. Töltsenek minél több időt a családdal és a barátokkal.

- Ha csábít egy étel, tartsanak mértéket. Ha egy kicsit többet esznek az ünnepi menüből, nem fog ártani a fogyókúrának, amennyiben a következő nap visszatérnek ahhoz.

- Ha egy összejövetelen vannak, ne evéssel, hanem beszélgetéssel töltsék az időt. Tegyenek valamit a tányérjukra és használják kelléknek.

- Tegyenek fogadalmat, hogy megtalálják, mire is vágyakoznak az életben és mi az, amit az ételben nem találhatnak meg.

2008.12.24 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések