Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Kövér vagyok. Mit ehetek karácsonykor?"

kategória: Elhízás, Táplálkozás

A túlsúlyos embereknek nehézségeik támadhatnak az ünnepek alatt: a Duke egyetem egyik szakértője szerint nehezebb lehet kordában tartaniuk étkezési szokásaikat.

Martin Binks, a Duke Fogyókúrás és Fitness Központjának magatartás-egészségügyi igazgatója szerint az emberek csak addig öntudatosak ruházatukkal és ételükkel kapcsolatban, ameddig nem bírálnak minden morzsát, ami a szájukba kerül. "Az egyik népszerű félreértés az, hogy az elhízásért az emberek maguk felelősek, a másik pedig az, hogy alig várják az ünnepeket, hogy többet ehessenek" - mondta el Binks.

Ezzel szemben a túlsúlyosak gyakran szoronganak az ünnepek előtt, hogy nem lesz elég akaraterejük, hogy ellenálljanak a csábításoknak. Van, aki kerüli a társaságot, esetleg bizonyos ételeket, éppen emiatt.

Binks tanácsai, hogyan ünnepelhetnek a túlsúlyosak bűntudat nélkül:

- Koncentráljanak az ünnep szellemére, ne a terített asztalra. Töltsenek minél több időt a családdal és a barátokkal.

- Ha csábít egy étel, tartsanak mértéket. Ha egy kicsit többet esznek az ünnepi menüből, nem fog ártani a fogyókúrának, amennyiben a következő nap visszatérnek ahhoz.

- Ha egy összejövetelen vannak, ne evéssel, hanem beszélgetéssel töltsék az időt. Tegyenek valamit a tányérjukra és használják kelléknek.

- Tegyenek fogadalmat, hogy megtalálják, mire is vágyakoznak az életben és mi az, amit az ételben nem találhatnak meg.

2008.12.24 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A Korkontroll Magyarországon

"Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk." (Prof. N. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke)

tovább

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések