Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Korniss a Várfok Galériában

kategória: Programajánló

Korniss Péter hetvenes években készített vintage fotóiból és az azokra reflektáló friss felvételeiből nyílik kiállítás Folytatás címmel a budapesti Várfok Galériában; a Kossuth-díjas fotográfus mintegy ötven képét felvonultató tárlat péntektől február 25-éig látogatható.

A Folytatás anyagának egyik része Korniss Péter 1967 és 1977 között készült fekete-fehér vintage fotográfiából válogat. A hagyományos falusi élet momentumait megörökítő munkák között vannak olyan, mára klasszikussá vált darabok, mint az Éneklő legények a táncházban - ez szerepelt a Műcsarnok 1974-es Korniss-kiállításának plakátján -, de olyan képek is, amelyek még sem bemutatva, sem publikálva nem voltak - áll a Várfok Galéria tárlatának ajánlójában.

A Jerger Krisztina kurátor által jegyzett kiállítás másik részét az elmúlt években, elsősorban 2009 és 2011 között készített fotók teszik ki. Korniss ezekkel a munkákkal visszatér korábbi témáihoz, a hátteret azonban már gyakran nem az azóta jelentősen megváltozott falusi környezet adja: így kerülnek betlehemesek egy lakótelepre, bevásárlóközpontba vagy egy kortárs művészeti múzeum elé.

2012.01.28 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Szemfényvesztés vagy gyógyulás

  Nagy áttörést ért el az orvoslás az időskori ideghártya-pusztulás okozta vakság gyógyításában, az új kezeléssel sok idős ember látását őrizhetnénk meg. Mit tehetünk, ha veszélybe kerül látásunk, s az egészségbiztosító nem fizeti a milliós gyógykezelést?

  tovább


  Szponzorált hirdetések