Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Korniss a Várfok Galériában

kategória: Programajánló

Korniss Péter hetvenes években készített vintage fotóiból és az azokra reflektáló friss felvételeiből nyílik kiállítás Folytatás címmel a budapesti Várfok Galériában; a Kossuth-díjas fotográfus mintegy ötven képét felvonultató tárlat péntektől február 25-éig látogatható.

A Folytatás anyagának egyik része Korniss Péter 1967 és 1977 között készült fekete-fehér vintage fotográfiából válogat. A hagyományos falusi élet momentumait megörökítő munkák között vannak olyan, mára klasszikussá vált darabok, mint az Éneklő legények a táncházban - ez szerepelt a Műcsarnok 1974-es Korniss-kiállításának plakátján -, de olyan képek is, amelyek még sem bemutatva, sem publikálva nem voltak - áll a Várfok Galéria tárlatának ajánlójában.

A Jerger Krisztina kurátor által jegyzett kiállítás másik részét az elmúlt években, elsősorban 2009 és 2011 között készített fotók teszik ki. Korniss ezekkel a munkákkal visszatér korábbi témáihoz, a hátteret azonban már gyakran nem az azóta jelentősen megváltozott falusi környezet adja: így kerülnek betlehemesek egy lakótelepre, bevásárlóközpontba vagy egy kortárs művészeti múzeum elé.

2012.01.28 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Táplálkozás

  A tej élet, erő, egészség - és valóban?

  Csontjaink egészsége szorosan kapcsolódik táplálkozásunk egészségéhez. Pozitívan és negatívan egyaránt hathatunk arra, elkerül vagy elér-e bennünket az oszteoporózis, milyen erősek lesznek csontjaink, könnyebben vagy nehezebben törnek-e el.

  tovább

  Tippek:

  Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések