Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Koraszülötteknek darázsolnak

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Várandósság

Koraszülött kisbabák kapnak speciális, kézzel készített öltözéket egy csapat wellingtoni iskoláslány jóvoltából.

A karori Samuel Mardsen szakiskola tíz tervezőtechnológus tanulója a Wellington Kórház koraszülött részlegén járt, hogy felajánlják a foglalkozások keretében készített, finoman hímzett és díszített rugdalózókat, sapkákat és cipőcskéket.

A darázsolás egyfajta kézimunka, mely a középkorban keletkezett, de manapság ritkán használják.
Az egyik tanuló, a 14 éves Juliet Whitaker maga is idő előtt látta meg a napvilágot, és a látogatás által megértette, mennyire aggódhattak érte a szülei. "Nagyon jó érzés saját kezűleg készíteni valamit, ami másokat boldoggá tesz. Azt hittem, a darázsolás csak a nagymamáknak való, de mikor megmutatták, hogy kell, nagyon megtetszett" - lelkendezett.

A koraszülött részlegen olyan kisbabákat látnak el, akik akár 17 héttel korábban születnek meg a várt időpontnál. Ezen csöppségek életét rendkívül sok veszély fenyegeti, műtétre is szükségük lehet. A részlegen ennek ellenére több mint 97 százalékuk életben marad.
Egy újdonsült édesanya, Sheridan Dalziel elmondta, hogy 18 napos kislánya, Orla jól érzi magát, és elérzékenyült, ahogy átvette a finoman díszített rugdalózót. "Most először látom Orlát egy igazi kislánynak, nem csak egy pólyába bugyolált csomagnak. Ilyen ruhákat nem lehet üzletben kapni" - mondta meghatottan.

A Mardsen iskola diákjai idén kezdték elsajátítani a darázsolás fortélyait. Olyan lelkesen és ügyesen dolgoztak, hogy meghívták őket a jövő évi adelaidei nemzetközi kiállításra. Ajánlatot is kaptak arra, hogy munkájukat értékesítve gyűjtsék össze a pénzt az útra.

2008.07.07 17:10:01

forrás: Medipress


Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


Szponzorált hirdetések