Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Könyv szívbetegeknek és hozzátartozóiknak

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Ismét kiadták Dr. Dékány Miklós szívelégtelenségről írott könyvét.
A Fulladok, dagad a bokám - A szívelégtelenség megelőzése és kezelése című könyvét a Springmed kiadó a KARDIOLÓGIA sorozatban jelentette meg, melyet a Magyar Kardiológusok Társasága támogat szakmailag.

A könyvben olvashatnak arról, hogy mely betegségek okoznak leggyakrabban szívelégtelenséget. Ismerteti a szív működését, megelőzés módszereit, a betegség szövődményeit, a kezelési lehetőségeket. Külön fejezet foglalkozik a hirtelen halállal és újraélesztéssel.

A szerző szerint az elmúlt két évtizedben óriásit fejlődött a gyógyítás is, a betegek életkilátásai és életminősége összehasonlíthatatlanul jobb, mint régebben volt.

Mindehhez az is szükséges, hogy a beteg tisztában legyen a betegségével, és a kezelés során partnerévé váljon a kezelőorvosának.

Ha a szív elgyengül, működése elégtelen lesz, akkor súlyos tüneteket, illetve halál okoz. Hazánkban körülbelül 200 000 ember szenved szívelégtelenségben.

A könyv szerzője csaknem 40 éve dolgozik belgyógyászként, kardiológusként. Legtöbbet a szívelégtelenségben szenvedő betegekkel foglalkozott, és foglalkozik ma is. A betegség elleni harc frontvonalában dolgozva részese volt azoknak a jelentős sikereknek, amelyeket a szívelégtelenség kezelésében az elmúlt 20 évben elértek.

2008.04.26 11:04:50

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Az öregedő agy, Alzheimer-kór és memóriazavarok

Becslések szerint Magyarországon 150-200 ezer ember szenvedhet Alzheimer-kórban, ám csak töredéküknél ismerik fel a betegséget és még kevesebben, a hivatalos nyilvántartások szerint az érintettek három százaléka jut hozzá a megfelelő kezeléshez.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések