Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sokat kockáztat, ha egész nap csak ül

kategória: Reumatológiai problémák

A munkateljesítménynek jót tesz a rengeteg, az íróasztalnál töltött idő, de ha túlzásba visszük az ücsörgést, annak egészségünk láthatja kárát. A szívbetegségek kialakulási esélye, úgy tűnik, egyenesen arányos a naponta az íróasztalnál töltött munkaidővel. És ez nem minden: gerincünk, vállunk és csípőnk is károsodhat az ülő életmód miatt. "Fontos, hogy mindennap beiktassuk a mozgást az életünkbe - vallja Julia Henderson-Kalb, a Saint Louis Egyetemi Egészségügyi Központ munkatársa. - A testedzés nemcsak kedélyállapotunkat javítja, de agyunkat és memóriánkat is felfrissíti."

Persze nem tölthetjük minden ebédszünetünket az edzőteremben, de kisebb változtatások beiktatásával sokat tehetünk egészségünkért. Ha például szék helyett egy gimnasztikai labdán töltjük napjainkat, erősíthetjük has- és hátizmainkat, valamint javíthatjuk testtartásunkat. Lehetőség szerint állva telefonáljunk, és állítsunk be emlékeztetőt, ami óránként jelzi, hogy ideje felkelnünk és mozognunk kicsit.

Amikor csak tudunk, lépcsőzzünk, és használjuk a magasabb emeleteken lévő mosdókat. Fontos, hogy ne a munkahelyünkhöz legközelebbi parkolót válasszuk. Hordjunk lépésszámlálót és tegyünk meg naponta legalább hatezer lépést. Tartsunk könnyebb súlyokat és erősítő szalagokat a munkahelyünkön, hogy bármikor edzhessünk egy kicsit.

2012.03.03 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Ha álmos, és csak álmodik az álomról

A gyógyszer az utolsó, amit bevethetünk, előtte számos apró ötlet, egyéni trükk, bölcs jótanács segítheti az időseket az elalvásban. Az el- és visszaalvásra tett sok görcsös próbálkozás helyett inkább tanuljunk meg helyesen elszenderedni. Lehetséges!

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések