Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Költőverseny: új versek Petőfi-sorokra

kategória: Programajánló

Tizenegy új verset ihletett, többségében Kossuth- és József Attila-díjas szerzők tollából a Kortárs költőversenye. A különleges "terméssel" az irodalmi folyóirat novemberi számában a közönség is megismerkedhet.

Arra kérték a költőket, hogy 14-32 sor terjedelemben, tetszőleges versformában és hangnemben olyan verset írjanak, amely az "Aludjál hát, szép természet" mellett még két tetszőleges Petőfi-verssort tartalmaz, és érinti az ősz, a bor, a szerelem, a halál témakörök legalább valamelyikét - mondta el a díjátadó napján Pécsi Györgyi, a Kortárs versrovatának szerkesztője. A választást az indokolta, hogy az Itt van az ősz, itt van újra kezdetű Petőfi-vers a költő legismertebb műve.

A megmérettetésre tizenegy kiváló pályamű érkezett. Küldött verset Bertók László, Filip Tamás, Gergely Ágnes, Győri László, Markó Béla, Reményi József és Tarján Tamás, Sajó László, Tandori Dezső, Tóth Erzsébet, Tőzsér Árpád, valamint Vári Fábián László is.

"A zsűri végül arra a döntésre jutott, hogy mindegyik pályamű méltó az első díjra" - fogalmazott a szerkesztő. a díjátadó ünnepségen elhangzottak a pályázatra írt versek, a díjakkal egy-egy palack 2006-os évjáratú somlói bor jár. Az üvegekre tizenegy kortárs képzőművész, Elekes Tamás, Győrffy Sándor, Aknay János, Wrobel Péter, feLugossy László, Eőry Emil, Bács Emese, Puha Ferenc, Mosonyi Kiss Gusztáv, Véssey Gábor és Kéri Mihály készített egyedi címkét.

2011.11.03 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Az egészségpénztárakról jogász szemmel

  Ha a kötelezően előírtakon túl szeretnénk gondoskodni arról, hogy egészségünket minél tovább megőrizzük, illetve baleset vagy betegség esetén jövedelem-kiesésünket kívánjuk csökkenteni, a következő fejezetekben vázolt lehetőséget érdemes megismernünk.

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések