Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Költők serege a Versmaratonon

kategória: Programajánló

Kilencvenhat költő olvassa fel verseit a költészet napján, április 11-én a Thália Színház Mikroszkóp Színpadán, a második Versmaratonon, amely az idén kiegészül egy egynapos költészeti könyvvásárral is. A maratoni felolvasásba a közmédia csatornái is többször bekapcsolódnak majd. A rendezvényen próbálják ki élesben a Látvány Stúdió elnevezésű új hangstúdiót amelyet április 10-én adnak át.

Bereményi Géza, a Thália Színház igazgatója elmondta: a Látvány Stúdió hatalmas, hangszigetelt üvegablakán keresztül a Nagymező utcán sétálóknak is lehetőségük lesz bepillantani a bent folyó munkába, felolvasásokba, interjúkba, hangjátékok felvételébe. Első alkalommal a költők vehetik birtokukba a stúdiót, ahol valamennyi előadó felolvas néhány verset - tette hozzá a direktor, aki szerint a Versmaraton befogadása a színháznak kötelessége volt, és egyben nagy megtiszteltetés is. A rendezvény a Kossuth Rádió honlapján és a hirado.hu-n is követhető lesz. Az év versei 2012 című antológiában, amely a Magyar Napló Kiadónál jelent meg, valamennyi, a műsorban elhangzó vers olvasható.

A Magyar Napló Kiadó, az MTVA, a Magyar Írószövetség, a Magyar Rádió, a Thália Színház és az irodalmi, társadalomtudományi kiadókat tömörítő Könyves Szövetség szervezésében megvalósuló, ingyenesen látogatható Versmaratonra délelőtt 11-től este 11-ig várják a közönséget április 11-én, József Attila születésnapján, a költészet napján.

2012.04.09 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Nincs rám szükség?!

  A nyugdíjazás eseménye fordulópont jellegű változás, amely próbára tesz legtöbbünket. Teremtse meg a késői évek alapjait! Ne húzza le a rolót, használja kreatívan felszabaduló energiáit!

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Szponzorált hirdetések