Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kismamák, 50 év felettiek - Start!

kategória: Gyermek-egészségügy, Öregedés, Várandósság

Júniusig összesen 13 ezer kismama váltott ki Start plusz kártyát, a tartósan állást kereső 51 év felettiek és az alacsony végzettségűek közül pedig 5700-an igényeltek Start extra kártyát - hangzott el a Szociális és Munkaügyi Minisztérium sajtótájékoztatóján.

Simon Gábor államtitkár szerint Magyarországon körülbelül 140 ezer munkanélküli válthatná ki a Start extra, és 145 ezer ember a Start plusz kártyát.

A Start program lényege, hogy a kártyával rendelkező munkavállalókat kedvezőbb feltételekkel veheti fel a cég.
Az első évben a munkavállaló után fizetendő közterhek (3 százalék munkaadói és 29 százalék tb-járulék) helyett a bruttó bér 15 százalékát, a második évben pedig 25 százalékát kell befizetnie.

Start extra kártya esetében a munkaadó az első évben mentesül a munkavállaló után fizetendő közterhek alól, a második évben 15 százalékot kell befizetnie.

2009-ben új Start program indul Régió néven: ezt a leghátrányosabb helyzetű térségekben munkát keresők igényelhetik majd.

2008.09.02 16:09:54

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A család mint védőernyő

Mióta 1936-ban Selye János, a Nature című folyóiratban közölte a stresszről kialakított elméletét, a fogalom szinte megállíthatatlan karriert járt be. Az eredeti megfogalmazás: a stressz az emberi szervezet valamiféle válasza az őt ért kihívásokra.

tovább

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések