Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kismamák, 50 év felettiek - Start!

kategória: Gyermek-egészségügy, Öregedés, Várandósság

Júniusig összesen 13 ezer kismama váltott ki Start plusz kártyát, a tartósan állást kereső 51 év felettiek és az alacsony végzettségűek közül pedig 5700-an igényeltek Start extra kártyát - hangzott el a Szociális és Munkaügyi Minisztérium sajtótájékoztatóján.

Simon Gábor államtitkár szerint Magyarországon körülbelül 140 ezer munkanélküli válthatná ki a Start extra, és 145 ezer ember a Start plusz kártyát.

A Start program lényege, hogy a kártyával rendelkező munkavállalókat kedvezőbb feltételekkel veheti fel a cég.
Az első évben a munkavállaló után fizetendő közterhek (3 százalék munkaadói és 29 százalék tb-járulék) helyett a bruttó bér 15 százalékát, a második évben pedig 25 százalékát kell befizetnie.

Start extra kártya esetében a munkaadó az első évben mentesül a munkavállaló után fizetendő közterhek alól, a második évben 15 százalékot kell befizetnie.

2009-ben új Start program indul Régió néven: ezt a leghátrányosabb helyzetű térségekben munkát keresők igényelhetik majd.

2008.09.02 16:09:54

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Lelki béke, testi egészség

El tudja képzelni magáról, hogy lótuszülésbe helyezkedik a földön egy párnán, behunyja a szemét, a légzése lelassul, és tisztán és elnyújtva ismétli az "Om" szótagot? Ha olyan tisztelettel tekint a testére, mint a lélek templomára, akkor kezdheti is.

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések