Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kínai Filmnapok az Urániában

kategória: Programajánló

Dráma, vígjáték és animációs film is szerepel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által szervezett, ingyenesen látogatható Kínai Filmnapok kínálatában július 3-4-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az érdeklődők nyolc, az utóbbi két évben készült színvonalas alkotást tekinthetnek meg.

Kínai filmeket a magyar közönség hagyományos csatornákon csak ritkán láthat, holott Kínában évente csaknem 600 film készül. A programban szereplő Szárnyaló öregek otthona című vígjáték érdekessége, hogy a benne szereplő idős művészek együttes életkora összesen 3000 év. A történetben az otthon lakói megszöknek, hogy részt vegyenek egy tiencsini tehetségkutató versenyen.

A film díszbemutatóját július 3-án 18 órakor tartják, de július 4-én délelőtt is lesz egy vetítés, és 12.15-kor a közönség a film főszereplőjével is találkozhat a Csortos teremben. Ezen kívül még egy közönségtalálkozóra nyílik lehetőség: az Anya című, Mongóliában és Sanghajban játszódó filmdráma rendezőjével szerdán, a vetítés után 11.15-kor a Fábri teremben.

A Kína közelről elnevezésű filmnapok kínálatában szerepel A tangsani földrengés című filmdráma, A majomkirály című animációs mese, A szerelem nem vak című szerelmi történet, A nagy mágus című kalandfilm és A hegy körül című úti film. A filmeket az érdeklődők eredeti nyelven, angol felirattal és magyar szinkrontolmáccsal tekinthetik meg.

2012.07.01 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Csökkent munkaképesség - Leszázalékolás

  Milyen formában dolgozhat tovább, vagy milyen pénzbeli ellátásra tarthat igényt az a dolgozó, akinek egészségi állapota betegség vagy baleset következtében annyira leromlik, hogy munkakörének feladatait többé nem tudja ellátni?

  tovább

  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább


  Szponzorált hirdetések