Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Táncolna Südi Iringóval? Vagy ez túl nagy kihívás?

kategória: babaszoba.hu, Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló, Sport, sport-egészségügy

Meglepő módon Magyarország a második legaktívabb résztvevője a Challenge Day - Kihívás Napja nemzetközi rendezvénynek, nálunk csak a brazilok vesznek részt nagyobb számban ebben a különös, humorban és meglepetésekben is bővelkedő egynapos programban.
Idén május 19-én, szerdán lesz a McDonald's Kihívás Napja, amit szokás szerint több nagy cég is támogat, hogy minél több település kaphasson sporteszközöket, szabadidős tevékenységhez. Idén 212 település jelezte, hogy csatlakozik a programhoz, ezeken a településeken összesen majdnem 2 millióan élnek.

Az idei rendezvény jubileumi: ez már a 20. Kihívás Napja hazánkban!

Budapesten - mint ahogy tavaly is - egy táncőrület keretében is be lehet kapcsolódni a közös mozgásba. Südi Iringóval táncolhat bárki, aki május 19-én a zuglói Meteor Sportpályán. Südi Iringó a programot beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tavaly is sok gyerek próbálta ki a táncot, és kérte, hogy az emberek "a lelkük vidámságáért is táncoljanak vele".

Tudta?

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.A táncmulatság 11 órakor kezdődik, és fél órás lesz. Előtte Szentgyörgyi Romeo aerobic világbajnok tart bemelegítő foglalkozást.
A programot interneten is követhetik az érdeklődők: a www.neteyes.hu oldalon élőben közvetítik az eseményt. Ha valaki otthon (vagy munkahelyén) szintén végez testmozgást 15 percen keresztül (akár a táncot követve), akkor erről a www.kihivasnapja.hu oldalon tájékoztathatja a szervezőket, és teljesítménye beszámít az ország aktivitásába. A szervezők kérik, hogy lehetőleg fotóval vagy videóval dokumentálják az elvégzett mozgást.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

A testmozgást sokan büntetésként élik meg, pedig a testmozgás öröm! - mondta Salga Péter a Magyar Szabadidősport Szövetség Főtitkára. "A 15 perces aktivitással nem változtatunk az életünkön, nem válhatunk egészségessé, de óriási dolog, ha a gyerek látja a szülei mozogni, vagy ami még jobb, a beosztott láthatja a főnökét, ahogy fizikai aktivitást végez.. Ennek fontos üzenete van!" - tette hozzá a főtitkár.
Hűha!

Magyarországon eddig összesen 1578 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 8 millió (!) negyedórás testmozgást végeztek.


A települések hét kategóriában küzdenek a "Magyarország legsportosabb települése 2010" cím elnyeréséért és az ezzel járó gyönyörű serlegért. A települések versenybizottságai folyamatosan összesítik az eredményeket, és azokat háromóránként az országos játékközpontba küldik.

A versenyközpontban (az IBM támogatásával) a legkorszerűbb számítástechnikai eszközökkel és módszerekkel értékelik az adatokat. A valószerűtlennek tűnő eredményeket az országos szervezőbizottság felügyelői segítségével ellenőrzi. A szervezők a játéknap végén hirdetnek - nem hivatalos - végeredményt. A benevezett falvak és városok közül az a település lesz a kategória-győztes, ahol a 15 perces regisztrált sportolások aránya a lakosság lélekszámához képest a legmagasabb.
Jó tudni!

Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység - függetlenül attól, hogy időtartama hányszor a 15 perc - 1 sportolásnak számít.


A résztvevő települések között nemcsak a legjobbak kapnak ajándékot, hanem sorsolni is fognak, több mint 1 millió 800 ezer forint értékű ajándékot osztanak szét a sorsoláson.

Sportolásra azoknak is lehetőségük lesz, akik a McDonald's éttermekbe térnek be aznap. Dudás Csilla, a cég magyarországi kommunikációs vezetője elmondta, hogy számos étterem (az ország minden részén) megszervezi, hogy valamilyen sportolási lehetősége legyen a betérő vendégeknek.

Budapesti és környékbeli éttermek, ahol a McDonald's kihívás napján a betérő vendégeket játékos aktivitásokkal várják: Újpalota, Budaörs, Nyugati tér, Gyáli út, Europark, Hungária körút, Margit híd, Osztyapenkó, Nagykőrösi út, Zugló Egressy tér, Gyömrői út, Pesterzsébet Topánka út, Vecsés,
M5-ös kivezető Soroksár, Budakalász, Dunakeszi
Vidéken: Debrecenben két helyen ( Füredi út, Kishegyesi út), Szombathely, Dunaújváros, Szolnok, Nyíregyháza két helyen (László utca, Zrínyi út), Mosonmagyaróvár, Békéscsaba, Győr Pápai út, Székesfehérvár Szent Flórián krt.

Az éttermek a rendelkezésre álló hely függvényében önállóan szerveznek játékos aktivitásokat, a következőkből találhatnak más-más ízelítőt a betérők az egyes éttermekben: ping-pong, helyből távolugrás, ugróiskola, ugrálókötelezés, célba dobás, frizbi, labdavezetés (kézzel-lábbal), szlalomverseny, dekázás, lábtengó, fúvófutball, tollas, minigolf, fekvőtámasz verseny, szkander.
Aki ezeken a helyeken 15 percet mozgott, az szintén regisztrálhatja teljesítményét a www.kihivasnapja.hu oldalon.

Kéky Kira

2010.05.17 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések