Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ki mit gondol a kövérségről?

kategória: Elhízás, Táplálkozás

Az emberek étkezési szokásait erősen befolyásolja felfogásuk arról, hogy szerintük mi az elhízás legalapvetőbb indoka - bizonyította egy tanulmány, amely a Psychological Science című folyóiratban jelent meg. A Michigan Egyetem Üzleti Tanulmányok Karán dolgozó Brent McFerran által jegyzett tanulmány beszámol a három kontinens öt országában végzett tanulmány eredményeiről. Ebből kiderül, hogy a koreai, amerikai és francia alanyok elsöprő többsége a mozgás hiányát vagy az egészségtelen táplálkozást jelölte meg elsődleges indokként az elhízásra, illetve azok az emberek, akik a mozgás hiányát okolták leginkább az elhízásért, nagyobb testtömegindexszel rendelkeztek, mint azok, akik az étkezési szokások helytelenségét jelölték meg.

McFerran szerint a legmeglepőbb az volt, hogy a genetikai betegség mint ok minden esetben messze a harmadik helyen végzett. De arra sem számítottak, hogy a közismert három indokon felül egyesek társadalmi pozícióbeli, korbeli, tanultságbeli kategóriákat is megneveztek az elhízás okaiként.

A tanulmány kimutatja azt is, hogy az egyes embernek az elhízás okáról alkotott elsődleges felfogása és étkezési szokásai között szoros összefüggés van, hiszen például azok a kanadai résztvevők, akik a mozgás hiányát tartották az elhízás elsődleges okának, lényegesen több csokoládét ettek, mint azok, akik szerint elsősorban az étkezési szokásokból következik az elhízás.

A szakemberek abban bíznak, hogy a fenti információk hasznosak lehetnek az elhízás leküzdése érdekében folytatott kampányok során is.

2013.07.04 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések