Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ki lesz az Év orvosa?

kategória: Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló

Meghosszabbították az Astellas Díj - az orvosi hivatás megbecsüléséért 2008 elnevezésű pályázat határidejét a szervezők. A pályázók nemcsak gyógyulásukról, hanem a kiváló szakemberekkel létrejött emberi kapcsolatukról küldték be eddig munkájukat.

A tavaly novemberben meghirdetett pályázati kiírásra több száz történet érkezett már eddig is. A szervezők mégis úgy döntöttek, meghosszabbítják január 18-ig a határidejét. Az ok: szeretnék, ha nagyobb figyelmet kapna az orvos-beteg között kialakuló bizalom gyógyító ereje.

A pályázatokban szereplő orvosok hozzájárultak a róluk szóló történetek közléséhez, melyek a www.dijazorvosokert.hu oldalon érhetőek el. Elmondásuk szerint nagyon fontos számukra, hogy a gyógyító tevékenységük mellett emberi tulajdonságaikat is értékelik a betegek.

A történetet beküldők, a történetekben szereplők mindegyike úgy vélekedett, hogy a pályázat csak akkor lehet eredményes, ha nem egy egyszeri és megismételhetetlen alkalomról szól, hanem egy folyamatos, minden évben átadandó szakmai, emberi elismerésről - mondta Dr. Berencsi György, az Év Orvosa pályázat főszervezője.

A díjátadóra február 18-án, a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor.

2009.01.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Fogászati ellátás 60 év felett, illetve közgyógyellátottaknál

Ahogy idősödünk, úgy válik egyre gyakoribbá, hogy szükség van a fogak pótlására, ám ezek kedvezményesen járnak, illetve indokolt esetben közgyógyellátottaknak általában ingyenesek.

tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések