Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ki lesz az Év orvosa?

kategória: Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló

Meghosszabbították az Astellas Díj - az orvosi hivatás megbecsüléséért 2008 elnevezésű pályázat határidejét a szervezők. A pályázók nemcsak gyógyulásukról, hanem a kiváló szakemberekkel létrejött emberi kapcsolatukról küldték be eddig munkájukat.

A tavaly novemberben meghirdetett pályázati kiírásra több száz történet érkezett már eddig is. A szervezők mégis úgy döntöttek, meghosszabbítják január 18-ig a határidejét. Az ok: szeretnék, ha nagyobb figyelmet kapna az orvos-beteg között kialakuló bizalom gyógyító ereje.

A pályázatokban szereplő orvosok hozzájárultak a róluk szóló történetek közléséhez, melyek a www.dijazorvosokert.hu oldalon érhetőek el. Elmondásuk szerint nagyon fontos számukra, hogy a gyógyító tevékenységük mellett emberi tulajdonságaikat is értékelik a betegek.

A történetet beküldők, a történetekben szereplők mindegyike úgy vélekedett, hogy a pályázat csak akkor lehet eredményes, ha nem egy egyszeri és megismételhetetlen alkalomról szól, hanem egy folyamatos, minden évben átadandó szakmai, emberi elismerésről - mondta Dr. Berencsi György, az Év Orvosa pályázat főszervezője.

A díjátadóra február 18-án, a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor.

2009.01.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Erzsike néni titka

Igen, a legendák köztünk élnek! Sőt, megszólaltathatók, kifaggathatók! Megtudhatjuk tőlük, mi az a plusz, mi az a hajtóerő, ami például háromszoros olimpikonná tehet egy tornászlányt, és mi a titka, hogy ma, 83 éves korában is energiát sugároz magából?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések