Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ki lesz a legjobb elsősegélynyújtó?

kategória: Balesetek, elsősegély, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Vészhelyzetek, katasztrófák

Harmincnyolc csapat verseng a legjobb elsősegélynyújtó címért Csillebércen, a hatodik Országos Elsősegély-ismereti Verseny döntőjében. Tizenkilenc általános iskolai és ugyanennyi a középiskolás kategóriában vetélkedik két napon keresztül, hogy eldőlhessen, kik a legfelkészültebb elsősegélynyújtók Magyarországon.

A portálunk által is támogatott verseny több fordulóból állt, és ahogy azt Marsi Zoltán főszervező elmondta, idén a korábbiaknál is több, összesen hatszáz csapat jelentkezett a versenyre. Az első három fordulóban ugyan folyamatos volt a lemorzsolódás, de még így is sokkal többen küldték vissza az utolsó, harmadik kör feladatait, mint egy évvel korábban.

Az elméleti feladatok - melyek megoldásához a résztvevők a HáziPatika.com "Elsősegély" kiemelt témáját használhatták - alapján a döntőbe került háromfős csapatok most akadályverseny-jellegű feladatokon is összemérik az erejüket, de lesz hagyományos tesztírás, sőt, a középiskolások egy teljesen új rendszerben, szavazógép segítségével is számot adnak majd tudásukról. A kétnapos rendezvényen a szituációs feladatok mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a mentőszolgálat munkájába, valamint mentési gyakorlaton vehetnek részt.

A rendezvény megnyitóján megjelent az Egészségügyi- és az Oktatási Minisztérium képviselője, valamint a Országos Mentőszolgálat vezetője is.
A versenyről további részleteket a verseny hivatalos oldalán tudhatnak meg, ott található a döntőbe jutott csapatok listája is.

Pilling Róbert

2009.04.17 19:50:48

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt vásárol! A sokáig szállított vagy tárolt, de látszólag friss, egzotikus gyümölcsök vitamintartalma sokszor kisebb, mint a mélyhűtött hazainak.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések