Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ki legyen az Év orvosa?

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Már jó néhány, orvosokat dicsérő pályázat olvasható az Év Orvosa honlapján.
A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány október eleje óta fogadja azokat az írásokat, amelyekben betegek mondanak köszönetet orvosuknak - adta hírül közleményébe az alapítvány.

Az pályázat három legnagyszerűbb orvosa az Astellas Díjat kapja meg jövő év elején, a díjkiosztó gálán. A beérkezett történetekből látszik, hogy idén is sokaknak sikerült olyan emberi kapcsolatot kialakítaniuk orvosukkal saját gyógyulásuk, kezelésük során, amit meg szeretnének osztani másokkal is, ezáltal köszönetet mondani nekik nyilvánosan.

Idén is rengetegen ragadtak tollat, hogy lelkiismeretes és kiváló orvosokról, hivatásuk iránt alázattal bíró szakemberekről és emberségről írjanak az Év Orvosa pályázat keretein belül.

A pályázat szervezői szerint ez eddig beérkezett történetek is pontosan azt tükrözik, amiért az Év Orvosa elismerés megszületett, vagyis megmutatni, hogy a pozitív példák hogyan segíthetik a betegek gyógyulását és a gyógyulásba vetett hitüket.

Nagy Bandó András, aki a díj "arca" szerint sok pályázat nemcsak megható, de nagyon jól megírt is. "Mint gyakorló író és olvasó ember, csak azt tudom mondani, ennyi szépen és jól megírt, valóban megtörtént helyzetet egyetlen kiváló író sem tudott volna szebben papírra vetni" - mondta.

A pályázat bírálóbizottságának tagjai az összes beérkezett történetet megkapják, ezt követően két lépcsőben döntenek arról, hogy az Astellas Díj - az orvosi hivatás megbecsüléséért elismerést 2008-ban mely orvosok vehetik át.
Idén a zsűri tagjai között szerepel többek között Dr. Bittner Nóra, az Év Orvosa pályázat egyik tavalyi győztese, valamint Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó.

A pályázatokat, történeteket azonban még várják a szervezők egészen 2009. január 15-ig, a www.dijazorvosokert.hu honlapon, ahol szavazni is lehet az orvos-beteg történetekre. A kampány végén egy nagyszabású gála keretében kerül átadásra a díj 2009. február 17-én a Magyar Tudományos Akadémián.

2008.12.11 09:33:25

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Segítenek-e megelőzni a megfázást a probiotikumok?

Az élet folyamán - ahogyan a táplálkozási szokásaink, úgy a bélben élő baktériumok aránya is számos változáson megy keresztül. Nem beszélve arról, hogy egy vírusfertőzés vagy egy kiadós antibiotikumos kezelés csorbát ejt a bélflórában.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések