Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jobban hízik, aki keveset alszik

kategória: Elhízás

A legújabb kutatások szerint a normális súlyú emberek többet esznek, ha nem jutnak elegendő alváshoz. A Columbia Egyetem kutatói szerint az alváshiányban szenvedő emberek napi 300 kalóriával több energiát visznek be szervezetükbe, mint azok, akik eleget alszanak. Ezek az extra kalóriák sajnos leggyakrabban telített zsírsavakból származnak, ez pedig gondokat okozhat. A nők étkezési szokásaira különösen rossz hatással van az alváshiány, ők ugyanis ilyenkor napi 329 kalóriával fogyasztottak többet, míg a férfiak átlagosan csak 263 kalóriával növelták "napi adagjukat".

A kutatók 13 férfi és 13 nő étkezési szokásait kísérték figyelemmel. A teljesen normális súlyú önkéntesek a vizsgálat első hat napjában csak napi négy órát alhattak, a második hat napban pedig akár kilencet is. "A kóros alváshiány károsan befolyásolhatja étkezési szokásainkat, így rövid úton elhízáshoz, valamint szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához vezethet" - írták a kutatók az Amerikai Szív Szövetség kiadványában. A kutatás eredményeit Atlantában, az Amerikai Szív Szövetség tudományos találkozóján ismertették.

2011.04.05 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések