Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ketten 201 évesek, és 82 éve házasok

kategória: Öregedés

Nyolcvankét évvel tartja egy pár az Egyesült Államokban a házassághossz-rekordot. A férj 102, neje 99 esztendős. Nevük csupán egyetlen betűvel tér el: Norma és Norman Burmah. Két lányuk, hat unokájuk és tíz dédunokájuk van.

"Azt tudtuk, hogy anyai nagyszüleim Louisiana állam házassághossz-rekorderei, és gyanítottuk, hogy az afro-amerikai párok mezőnyéből is ők a csúcstartók az egész Egyesült Államokat tekintve, de hogy az összes házaspár közül is, az csak nemrégiben derült ki. "Szenzációs!" - idézte Glenda McKinleyt, a pár egyik unokáját a Yahoo amerikai hírportál.

Burmahék hajlott koruk ellenére nem szorulnak segítségre, kettecskén éldegélnek saját házukban.
A házasság témakörében az amerikai Time magazinban nemrégiben megjelent tanulmány szerint a házasságok 57 százaléka nem bomlik fel 15 éven belül. Ha ezen túljutnak, akkor ugrásszerűen megnő az esély arra, hogy a pár már holtáig együtt marad.

2013.02.19 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Ételek, italok hatása a daganatos betegségek kialakulására és megelőzésére

A rákos betegségek ismerete az ókorba nyúlik vissza. Már az ógörög gyógyító, Hippocrates is említést tett a daganatos betegségek és a táplálkozás összefüggéseiről. Kiemelte például a mandula rendszeres fogyasztásának jótékony szerepét.

tovább

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések