Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kergemarha-kór: két újabb áldozat

kategória: Fertőző betegségek, Neurológia, Táplálkozás

Ketten meghaltak Spanyolországban, miután a kergemarha-kór emberre veszélyes formáját kapták el - jelentett be a spanyol nemzeti rádió.

A rádió értesülései szerint mindkét áldozat Creutzfeldt-Jakob-szindrómában halt meg, ami az állatokban szivacsos agysorvadást okozó betegség emberi változata, másnéven a kergemarha-kór. A spanyol egészségügyi minisztérium nem erősítette meg a híreket, ám hamarosan közleményt fog kiadni az esetekről. Hosszú idő után (2005. óta) ezek lennének a kergemarha-kór első halálos áldozatai Spanyolországban.

Világszerte azonban már a kétszáznál is többen haltak meg Creutzfeldt-Jakob-kórban, több mint 50 százalékuk Nagy-Britanniában, amikor az 1980-90-es években itt jelentkezett először a szarvasmarhamarhák szivacsos agysorvadása.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.04.10 09:28:47

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Betegápolás otthon

A betegek kerülhetnek olyan állapotba, lehetnek olyan sérüléseik, amikor - a rosszabbodást megelőzendő - nagyon oda kell figyelni arra, hogyan kell őket fektetni, ültetni, mosdatni, illetve, ha szükséges elsősegélynyújtásban részesíteni.

tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések