Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Keresik az év nagyiját

kategória: Programajánló, Táplálkozás

A vasárnapi húsleves, a nyári baracklekvár, a frissen kisült kalács, a fenséges sütemények, a mesés sültek... A Nagyi milyen ügyesen is tud sütni-főzni! Az Év Nagyija pályázat keretében most nagyszülők receptjeit várja a szentendrei skanzen, hogy megmutassák a látogatóknak tudásukat - értékes nyereményekért.

"Felnőtté cseperedve sokan sokszor gondoltuk úgy, hogy jó lenne a Nagyi receptjeit összegyűjteni és legszebb írásunkkal egy szép kötésű füzetbe rendezni. De a napok, majd a hetek csak úgy rohantak, mindig közbejött valami és csak nem teltek a füzet oldalai a gyöngybetűkkel rótt receptekkel. A labdát mi most átpasszoljuk a nagyszülőknek és pályázatot hirdetünk, ahol recepteket várunk: rájuk bízzuk a választást, hogy egytálétel, húsféle, leves vagy éppen sütemény receptjüket küldik el" - áll a kiírásban.

A beküldött recepteket a múzeum honlapján erre a célra létrehozott elektronikus recepttárban közzéteszik, valamint a Skanzen hétvégi programjai között szereplő Nagyanyáink Konyhatitkai nevű főzőhelyszínen el is készítenek jó néhányat. A recepteket e-mailen, vagy hagyományos postai úton várják július 15-éig.

Egy pályázó összesen 5 receptet küldhet be. A receptet beküldő nagyik között egy két személyre szóló, két éjszakás pihenést sorsolnak ki.

2012.07.03 00:02:00

forrás: 50plusz


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Önnek mennyi a biológiai életkora?

Hogyan mérhetők a biológiai életkorra utaló, aktuális testi, szellemi állapotra jellemző paraméterek? Nem kell hozzá más, mint egy speciális "Bioaging" szoftver. Lássuk, miről is van szó.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések