Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Keresik az év nagyiját

kategória: Programajánló, Táplálkozás

A vasárnapi húsleves, a nyári baracklekvár, a frissen kisült kalács, a fenséges sütemények, a mesés sültek... A Nagyi milyen ügyesen is tud sütni-főzni! Az Év Nagyija pályázat keretében most nagyszülők receptjeit várja a szentendrei skanzen, hogy megmutassák a látogatóknak tudásukat - értékes nyereményekért.

"Felnőtté cseperedve sokan sokszor gondoltuk úgy, hogy jó lenne a Nagyi receptjeit összegyűjteni és legszebb írásunkkal egy szép kötésű füzetbe rendezni. De a napok, majd a hetek csak úgy rohantak, mindig közbejött valami és csak nem teltek a füzet oldalai a gyöngybetűkkel rótt receptekkel. A labdát mi most átpasszoljuk a nagyszülőknek és pályázatot hirdetünk, ahol recepteket várunk: rájuk bízzuk a választást, hogy egytálétel, húsféle, leves vagy éppen sütemény receptjüket küldik el" - áll a kiírásban.

A beküldött recepteket a múzeum honlapján erre a célra létrehozott elektronikus recepttárban közzéteszik, valamint a Skanzen hétvégi programjai között szereplő Nagyanyáink Konyhatitkai nevű főzőhelyszínen el is készítenek jó néhányat. A recepteket e-mailen, vagy hagyományos postai úton várják július 15-éig.

Egy pályázó összesen 5 receptet küldhet be. A receptet beküldő nagyik között egy két személyre szóló, két éjszakás pihenést sorsolnak ki.

2012.07.03 00:02:00

forrás: 50plusz


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések