Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Keresd a nőt - a főnöki székben!

kategória: Pszichológia


A nőket inkább a stratégia vezérli, több kockázatot vállalnak, jobbak szociális és innovatív képességeik, érzelmileg pedig ugyanolyan stabilak, mint a férfiak.
Az utasítások, az ellenőrzés és a bevételek kezelésében azonban a férfiak jeleskednek - derült ki 1800 ausztrál női és férfi vezető és menedzser adatainak feldolgozásából.

Az eredmények értelmében a nők sokkal kezdeményezőbbek az ötleteket és az előrelépést tekintve.
"A nők törekvők, bátrak, szemtelenek, színesek és kreatívak. Nagyobb az önbizalmuk, versengők, erősebb a kisugárzásuk" - állítja Gillian O'Mara, a program általános igazgatója. Kiderült azonban az is, hogy a férfiak sokkal feladat-orientáltabbak, kevesebbet törődnek a kapcsolatokkal.

"A férfiak motivációi és preferenciái inkább az ellenszolgáltatás, a profit és a költségvetés köré csoportosulnak. Otthon és a munkában is a pénzügyi lehetőségek hajtják őket" - mondta O'Mara. Jobban eligazodnak a hierarchiában és a folyamatokban.

A kutatást a Steps Vezetői Program végezte a Peter Berry Munkaügyi Tanácsadó cég közreműködésével, a kutatás alapjául a Hogan Assessment System nevű nemzetközi személyiségteszt szolgált. A részletes eredményeket május 14-én teszik közzé Sydneyben, egy női vezetők részére szervezett szemináriumon.

2008.05.09 19:01:28

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések