Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kérdezz - Felelek! A véralvadásról, trombózisról

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Új termékek, szolgáltatások

Megjelent Dr. Blaskó György - Dr. Kiss Róbert Gábor: Trombózis, véralvadásgátlás című könyve a SpringMed kiadó gondozásában.

A trombózis a keringési rendszer megbetegedése, melyet a szervezetünkben jól működő véralvadási rendszer egyensúlyi helyzetének felborulása okozza. Sok típusa közül a legveszélyesebb a mélyvénás trombózis. Azonban az artériás oldalon is képződhetnek vérrögök, melyek minden esetben az érelmeszesedés talaján keletkeznek. A baj akkor kezdődik, amikor ezek a "trombusok" (vérrögök) vagy elzárják a vér útját, és egy szerv infarktusát okozzák, vagy leszakadnak és embóliát okoznak.
A szerzők mind az artériás oldalon, mind a vénás oldalon keletkező vérrög-képződés okait és kezelési lehetőségeit igyekeznek e kiadványban feltárni.
A mintegy 150 kérdés és felelet között a szívinfarktus, a szélütés, a stent-és a műbillentyű-beültetés kapcsán szükséges véralvadásgátlás módjait, valamint a mélyvénás trombózis okain és kezelésén keresztül, a speciális helyzetekben fellépő, vagy azt megelőzendő trombózis profilaxisról (megelőzésről) és sokszor egy életen át folytatandó kezelésekről találhatunk válaszokat a szakértő orvos-professzoroktól.

A tartalomból:
- Artériás trombózisok
- Kiváltó ok: az érelmeszesedés
- A szívinfarktus
- A stroke
- Vénás trombózisok
- A mélyvénás trombózis és súlyos következménye: a tüdőembólia
- Tartós vénás keringési elégtelenség
- Véralvadásgátló kezelések és ellenőrzésük
- Véralvadásgátlás speciális helyzetekben
- Hasznos információk

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban is (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Bookline), egyes patikákban, valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu, www.gyogyhir.hu.

2010.06.29 00:02:00

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések