Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kémiai kasztrálás a pedofil erőszaktevőknél - ez a lengyel válasz

kategória: babaszoba.hu, Férfi problémák, Pszichiátriai betegségek, Szexológia

Lengyelországban kedden hatályba lépett az a tavaly szeptemberben elfogadott törvény, amely kötelező kémiai kasztrálást ír elő az erőszaktevő pedofiloknak és a vérfertőzést elkövetőknek.

A törvény értelmében bárki, akit a bíróság bűnösnek talál 15 éven aluli kiskorú vagy közeli családtag megerőszakolásában, "arra kötelezhető, hogy a kiszabott börtönbüntetés követően vesse alá magát a nemi vágyat csökkentő gyógyszeres vagy pszichológiai terápiának".

Érdekesség

Gyógyszerekkel blokkolhatóak azok a hormonok, amelyek a férfiak szexuális vágyait felkeltik, és gyakorlatilag meggátolják az erekciót. A kémiai kasztrációnak nevezett kezelés nem új keletű találmány, mert már 1997 óta alkalmazzák az USA-ban Kalifornia, Montana és Florida államában is, valamint működik Kenyában és Kanadában, de egy ideje alkalmazható Németországban, Svédországban és Dániában is - olvasható a Sulinet oldalán.


Mielőtt a bíróság döntene a megfelelő terápiáról, figyelembe kell vennie a pszichiáterek, szexológusok és pszichológusok szakvéleményét. A törvény értelmében a kiskorú és közeli családtag terhére elkövetett nemi erőszak esetében a büntetési tételt a jelenlegi 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztésről 3-tól 15 évre emelik. Az új jogszabály három évig terjedő szabadságvesztés büntetését határozza meg olyan elkövetőkre is, akik 15 éven aluliakat próbálnak elcsábítani az interneten keresztül.

Donald Tusk miniszterelnök először 2008 szeptemberében hozta fel a kémiai kasztrálás kérdését az elítélt pedofilok és vérfertőzők esetében, miután egy 45 éves férfit azért ítélt el a bíróság, mert megerőszakolta és hat évig fogva tartotta 21 éves lányát. A nő 2005-ben és 2007-ben valószínűleg a nemi erőszak következményeként két gyermeket szült.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

2010.06.17 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Felhők a szem előtt

A cataracta görög szó, vízesést jelent. A szemlencse elszürkülésével járó betegség valószínűleg azért kapta ezt a nevet, mert a beteg látása idővel egyre inkább olyanná válik, mintha vízfüggönyön nézne keresztül.

tovább

Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.


Szponzorált hirdetések