Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kell a szex a jó közérzethez

kategória: Öregedés, Szexológia

Azok a nők, akik elégedettek a szexualitásukkal, jobban érzik magukat a bőrükben és nagyobb vitalitásnak örvendenek.

A Journal of Sexual Medicine legfrissebb számában megjelentetett ausztrál vizsgálatban 295, 20 és 65 év közötti nőt kikérdezve érdekes módon azt is megállapították, hogy az idősebbeket - rosszabb egészségi állapotuk ellenére - nagyobb általános jóllét jellemzi fiatalabb társaiknál.

A szexuális problémák felmérésében az aktus gyakorisága nem mérvadó, mert a nők - megszokásból, illetve a partner elvárásai miatt - jellemzően fenntartják szexuális életüket akár annak ellenére is, hogy nem elégedettek azzal. Leggyakoribb panaszok a vágy és az érdeklődés hiánya, illetve az örömképesség zavarai, melyek összefüggésben állnak az általános rossz közérzettel.

Az ausztrál Monash Egyetem kutatói szerint ez egy afféle tyúk-tojás problémakör. "Nem tudhatjuk, a szexualitással való elégedetlenség vezet-e az általános rossz közérzethez, vagy fordítva" - fejti ki Dr. Sonia Davison, kutatásvezető. "Eredményeink rámutatnak, hogy a szexualitás meghatározó az általános jóllét, illetve a vitalitás szempontjából. Fontos lenne, hogy az orvosok foglalkozzanak a nők szexuális problémáival már csak azért is, mert ez egy olyan tabu, amiről nehezen beszélnek a páciensek."

2009.10.16 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések