Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Karcsúsító számok - kötelezővé tennék őket

kategória: ElhízásHa az étkezők megtudnák, hogy hány kalóriát tartalmaz a kiválasztott étel, akkor átgondoltabban döntenének, és drámaian csökkenne az elhízás - olvasható a Los Angeles Megyei Közegészségügyi Intézet tanulmányában.

Már az is jelentős népegészségügyi hatással bírna, ha minden tizedik éttermekbe járó 100 kalóriával kevesebbet enne. Ebben az esetben is drasztikusan csökkenne az elhízás az 5 évesnél idősebb korosztályban.

Épp ezért a szakemberek azt javasolják, hogy tüntessék fel a menükön kalóriatartalmat.

"Az elhízás manapság a legsúlyosabb egészségügyi probléma" - nyilatkozta Jonathan Fielding, a megyei közegészségügyi igazgató.

Egy tárgyalás alatt lévő törvényjavaslat szerint 15 vagy ennél is több étterem hálózatot köteleznének Kaliforniában a menük minősítésére. Múlt évben már elfogadtak egy hasonló törvényjavaslatot, amit Arnold Schwarzenegger kormányzó vétózott meg még októberben azzal, hogy nem lenne igazságos, ha az étterem tulajdonosok számláját terhelné az ezzel járó munka.

További megfontolás tárgya az is, hogy a tápanyagértékeket ne a menükön, hanem egyéb ismertető füzeteken, kiadványokon, tálcapapírokon tüntessék fel.

2008.05.09 18:57:01

forrás: Medipress/HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések