Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Karácsonyi vásár az Iparművészeti Múzeumban

kategória: Programajánló

Kreatimm - Design elvitelre! címmel jubileumi karácsonyi vásárt tartanak szombaton és vasárnap meghosszabbított nyitva tartással Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban. 165 művész kínálja majd portékáit a kötött és bőrholmiktól, a textiltől, az ékszereken és a kerámiákon, üvegeken át az apróbb berendezési tárgyakig.

Az Iparművészeti Múzeum ArtDeco21 nevű pályázatára beérkezett mintegy 100 tárgyból 23 művész 30-35 alkotását is bemutatják a vásáron, és vasárnap este kihirdetik a győzteseket. Az art deco eklektikus művészeti és design stílus az 1920-as években indult és a 30-as évekre nemzetközi irányzattá fejlődött.

A múzeum azért hirdette meg ezt a pályázatot, mert márciusban Magyar art deco és modernizmus címmel kiállítást rendez, és ennek tükrében arra keresi a választ, hogy a kortárs iparművészek, dizájnerek hogyan tudják az art deco örökségét átvinni a XXI. századba új anyagok, technológiák megjelenésével. A pályaművek egy részét árusítani is fogják a Kreatimm vásáron a múzeumi boltban, ahol megtalálhatók a Zsolnay csempére kiírt pályázat legérdekesebb darabjai is ékszer formájában.

A jubileumi karácsonyi vásár szombaton és vasárnap is délelőtt 10 órától este 8-ig tart nyitva.

2011.12.10 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  A Korkontroll Magyarországon

  "Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk." (Prof. N. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke)

  tovább

  Tippek:

  Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések