Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Karácsonyi vásár az Iparművészeti Múzeumban

kategória: Programajánló

Kreatimm - Design elvitelre! címmel jubileumi karácsonyi vásárt tartanak szombaton és vasárnap meghosszabbított nyitva tartással Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban. 165 művész kínálja majd portékáit a kötött és bőrholmiktól, a textiltől, az ékszereken és a kerámiákon, üvegeken át az apróbb berendezési tárgyakig.

Az Iparművészeti Múzeum ArtDeco21 nevű pályázatára beérkezett mintegy 100 tárgyból 23 művész 30-35 alkotását is bemutatják a vásáron, és vasárnap este kihirdetik a győzteseket. Az art deco eklektikus művészeti és design stílus az 1920-as években indult és a 30-as évekre nemzetközi irányzattá fejlődött.

A múzeum azért hirdette meg ezt a pályázatot, mert márciusban Magyar art deco és modernizmus címmel kiállítást rendez, és ennek tükrében arra keresi a választ, hogy a kortárs iparművészek, dizájnerek hogyan tudják az art deco örökségét átvinni a XXI. századba új anyagok, technológiák megjelenésével. A pályaművek egy részét árusítani is fogják a Kreatimm vásáron a múzeumi boltban, ahol megtalálhatók a Zsolnay csempére kiírt pályázat legérdekesebb darabjai is ékszer formájában.

A jubileumi karácsonyi vásár szombaton és vasárnap is délelőtt 10 órától este 8-ig tart nyitva.

2011.12.10 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Makuladegeneráció

  Szemünk fénye

  Az időskori makuladegeneráció az időskori vakság első számú oka Magyarországon. A betegség a sárgafoltot (makulát) támadja meg, és fokozatosan rontja az éleslátást. Magyarországon minden hetedik 50 év feletti embernél kialakult már a kór.

  tovább

  Tippek:

  Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


  Szponzorált hirdetések