Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kannabiszt forgalmaznak Németországban - legálisan

kategória: Fájdalomcsillapítás, Gyógyszerészet

Gyógyászati célra szánt kannabiszt forgalmazhat belga illetőségű Arseus gyógyszer-nagykereskedő cég németországi egysége, a Fagron Germany.

A belga anyavállalatnál elmondták, a Fagron kizárólagos engedéllyel rendelkezik a gyógyászati célra szánt kannabisz és marihuána importálására és elosztására, hozzátéve, hogy a Fagron hollandiai egysége, a Fagron Nederland 2003 óta aktív résztvevője a gyógyászati kannabiszpiacnak saját országában.

Németországban egyre több orvost érdekli a kannabisz felírásának lehetősége betegeik számára, annak ellenére, hogy a helyi törvények nem teszik lehetővé a növény orvosi célú felhasználását. Németország gyógyszerhatósága, a bonni székhelyű BfArM ugyanakkor 2007 augusztusától kezdve négy ember számára egyedileg engedélyezte, hogy patikából marihuánát vásároljon. A döntést néhány szakorvos véleménye mellett az tette lehetővé, hogy egyéb kezelés bizonyítottan hatástalan lett volna.

A növény alkalmazásának orvosi javallatai között olyan betegségek tüneteinek enyhítése szerepel, mint az AIDS, a glaucoma (zöldhályog), a daganatos betegségek vagy a sclerosis multiplex. Ezzel együtt a drog használata - függetlenül attól, hogy orvosi vagy rekreációs célokra szánják - a világ majd minden országában továbbra is illegális.

2008.12.08 22:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Meddig élnek a magyarok?

Amikor a mai ember a tudomány diadalmas eredményei alapján merész terveket sző a halhatatlanságról, felteszi a kérdést: hosszú öregedés vagy örök ifjúság? A világ lakossága és ezen belül a magyarok is öregszenek, így különösen időszerű a kérdés.

tovább


Szponzorált hirdetések